Nyfortolkning af Karen Blixens "Den udødelige historie" på vej

"The Immortal Story" bliver en international produktion.

Danske Karen Blixen, der også skrev under pseudonymerne Isak Dinesen, Osceola og Pierre Andrézel, har i filmiske sammenhæng været en succes internationalt op til flere gange. Ni filmatiseringer er det indtil videre blevet til, og der er flere på vej.

Gabriel Axels "Babettes gæstebud" og "Mit Afrika" af Sydney Pollack blev begge hyldet med Oscars i midten af 80'erne, mens der er udsigt til en udgave af "Gengældelsens veje" ("Angelic Avengers") og biografifilmen "Løvinden" med May el-Toukhy ("Dronningen") bag roret, baseret på Tom Buk-Swientys bog af samme navn fra sidste år.

Fascinationen for den danske forfatterinde nyder dermed en revival for øjeblikket. Den toppes med endnu en filmatisering af "Den udødelige historie" – eller "The Immortal Story". Historien var tilbage i 1968 den allerførste Karen Blixen-filmatisering og blev dengang instrueret af selveste Orson Welles ("Citizen Kane").

En af de mest lovende sydamerikanske filmskabere, den argentinske instruktør og producent Daniel Rosenfeld ("Piazzola"), har købt rettighederne til filmatiseringen, hvor Nahuel Pérez Biscayart ("120 slag i minuttet") og Leonardo Sbaraglia ("Smerte og ære", "Wild Tales") indtil videre er hyret som skuespillere.

I Karen Blixens novelle følges en rig, gammel købmand, der tilbyder en sømand en nat med en smuk ung pige, købmandens hustru, for at sømanden skal skaffe en livsarving. Alt forløber dog anderledes end forventet.

Der er ingen information om, hvornår "The Immortal Story" får premiere.

Kommentarer

Nyfortolkning af Karen Blixens "Den udødelige historie" på vej

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen