Nyt kig på 4K-restaureringen af "Star Trek: The Motion Picture"

Godt 20 år efter, at Robert Wises Director’s Cut af den første "Star Trek"-film udkom på dvd, udkommer den reviderede udgave af sci-fi-storfilmen endelig i HD og 4K.

Som vi tidligere har rapporteret her på Moovy, så bliver den særlige Director's Edition af den første "Star Trek"-film, "Star Trek: The Motion Picture", i øjeblikket restaureret, således at den kan udkomme på streaming og disk næste år i 4K-opløsning.

Netop dén udgave af Robert Wises ("Sound of Music", "West Side Story") sci-fi-film har indtil nu kun været tilgængelig som enkeltstående dvd-udgivelse, der har godt 20 år på bagen og naturligvis en meget lav billedopløsning – særligt efter nutidens standarder.

Wise følte aldrig, at han nåede at færdiggøre sin film ordentligt op til premieren i 1979, og hans reviderede version – som han færdiggjorde fire år før sin død i 2005 – blev rost af både fans og kritikere for dens forbedrede flow og billedside.

Se også: Første kig på restaureret 4K-udgave af "Star Trek: The Motion Picture" - Director's Edition

Vi fik for nylig en lynhurtig forsmag på en af de nye sekvenser fra den restaurerede film, som udkommer på Paramount+ engang i 2022, hvorefter den formentlig udgives på Blu-ray og 4K UHD.

Og nu har den officielle "Star Trek"-hjemmeside både givet os en håndfuld billeder af det hårdtarbejdende filmhold, der netop nu restaurerer filmen, samt et kort videoklip, der viser filmens oprindelige musik-mixer, Bruce Botnick, der oplever filmens nye, restaurerede ATMOS-lydside i en mixbiograf.

Tidligere i år udkom de første fire "Star Trek"-spillefilm i øvrigt på 4K UHD, og vi krydser selvsagt fingre for, at resten af sci-fi-sagaens film også udkommer snart i restaurerede 4K-udgaver.

Kommentarer

Nyt kig på 4K-restaureringen af "Star Trek: The Motion Picture"

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen