Officielt: Ron Howard får Han Solo-jobbet!

Den Oscar-vindende instruktør Ron Howard overtager officielt jobbet som instruktør på Star Wars-filmen om Han Solos unge år.

Jobbet har han fået, efter filmens oprindelige instruktør-duo Phil Lord og Chris Miller blev fyret fra jobbet midt under produktionen på grund af kontroverser med Lucafilms overhoved Kathleen Kennedy og filmens medforfatter, "Star Wars"-veteranen Lawrence Kasdan.

Instruktør-duoen har tidligere med stor succes instrueret "21 Jump Street" og "LEGO Filmen", og de ønskede efter sigende at indsprøjte mere humor i filmen og improvisation på settet, hvilket Kennedy og Kasdan ikke brød sig om.

Howard begynder omgående på filmen og kan se frem til adskillige uger med nye optagelser og efterfølgende reshoots. Det er uvist, hvordan Howard samt Lord og Miller nu vil blive krediteret.

Howard har tidligere samarbejdet med Lucasfilm på eventyrfilmen "Willow" fra 1988. Han vandt Oscar for bedste film og bedste instruktør tilbage i 2001 for filmen "Et smukt sind", som omhandlede matematikgeniet John Nash, spillet af Russel Crowe.

Kommentarer

Officielt: Ron Howard får Han Solo-jobbet!

 • ★★0

  Ved godt, at Howard for de fleste virker som det kedelige og forudsigelige valg a la J. J. Abrams, men han har altså begået mindst en håndfuld stærke film såsom "A Beautiful Mind", "Willow", "Apollo 13", "Frost/Nixon" og "Cocoon" samt Beatles-filmen, så jeg er relativt fortrøstningsfuld...selvom jeg da bestemt så frem til Millers og Lords take på Star Wars. Meget forfriskende ift det konservative og sikre valg af Howard. "Rogue One" viste jo desuden, at der kan komme en god film ud af ellers tumultariske omstændigheder...

  Thomas Fenger22-06-17 17:36

 • ★★★★2

   "Rogue One" viste dog, at der kan komme en god film ud af ellers tumultariske omstændigheder...

  Njah, selv om Rogue One kunne underholde og bidrog til noget baggrund for episode IV, så lugter den også af for mange kokke i køkkenet. 

  Lars!22-06-17 17:45

 • ★★★★★0

  så lugter den også af for mange kokke i køkkenet. 

  Hvordan gør den det?

  Zero Cool22-06-17 17:47

 • ★★0

  Njah, selv om Rogue One kunne underholde og bidrog til noget baggrund for episode IV, så lugter den også af for mange kokke i køkkenet. 

  Uenig

  Thomas Fenger22-06-17 18:16

 • ★★★★1

  Mange ingredienser, ingen af dem udnyttet til fulde. For eksempel Whitaker. 

  Lars!22-06-17 20:00

 • ★★★★★0

  Mange ingredienser, ingen af dem udnyttet til fulde. For eksempel Whitaker. 

  Det var ikke specielt konkret.

  Zero Cool22-06-17 20:11

 • ★★★★2

  Nu er det begrænset hvad jeg husker fra filmen, siden jeg ikke har set den, siden den var i biograferne - derfor husker jeg min konklusion bedre end de konkrete detaljer. Men det er jo netop også en del af problemet.

  Forest Whitaker er et eksempel på en karakter, som der bliver lagt op til skal være en hel masse, men han dør en antiklimaktisk død og har som sådan meget lidt tid på skærmen. Hans forhold til hovedpersonen (og hendes forhold til ham) omtales, men føles ikke.

  Det tror jeg egentlig er symptomatisk for hele filmen. Man kan se disse rester af ting. Der har været rigtig mange idéer i spil, men den ene efter den anden er blevet aflivet eller bare ikke eksekveret helt. Måske det endda er blevet optaget på film, men så forsvundet i den endelige klippeproces.

  Mest tydeligt mærker man det på, at der er et stort hold karakterer, hvor ingen af dem står i særlig skarp erindring bare få uger senere, hvad deres motiver var, hvad de egentlig hed, eller ret meget andet. Ingen af dem kom rigtig til sin ret.

  Lars!22-06-17 22:49

 • ★★★★0

  Du husker rigtigt, at der intet var værd at huske på i den film. 

  Babo22-06-17 22:54

 • ★★★★★0

  Meningen med Saw Gerrera er ligeså meget et forhold til Jyn, som det er et shout out til fans af The Clone Wars-serien, da han er en figur derfra. Man kan så diskutere om det var smart at bruge Whitaker til rollen, da hans status måske vil give indtrykket af, at han er en større del af historien end han er. Dermed ikke sagt, at hans rolle ikke er vigtig, fordi

  ... udover forholdet til Jyn, er han jo eksemplet på den mere hardcore del af oprøret og hans død og selvfølgelig Jyns opofrelse, er altsammen hvad der trækker Oprørsalliancen fra den mørke sti, som den er begyndt at betræde, til at blive symbol på håb.

  Jeg har genset filmen en enkelt gang på Blu-ray, men havde ikke problemer med at huske figurerne efter jeg så filmen første gang. Givet, der er selvfølgelig ikke plads til at give alle figurer samme dybde, som hvis man har en trilogi til rådighed eller hvis der kun var tale om én central figur og selvfølgelig var der nogle der var mere markante end andre, eksempelvis K-2SO. Jeg har også noget svært ved at få øje på rester af idéer, som ikke er blevet eksekveret helt.

  Det er ikke en perfekt film, det er jeg helt med på og jeg synes bl.a. at starten er lidt rushed og selvom Tarkin virker bedre på en mindre skærm, er han heller ikke 100% en hurra-oplevelse.

  Zero Cool22-06-17 23:26

 • ★★★★2

  Jeg synes at de papirstynde og passive karakterer var det klart dårligste ved "Rogue One", hvor det værste eksempel er Jyn. Jeg synes at Lessons from the Screenplay rammer meget præcist, hvorfor jeg havde problemer med "Rogue One" og hvad jeg synes "The Force Awakens" var meget bedre til.

  Kruse23-06-17 00:05

 • 0

  "Search your feelings ..." lyder første del af en velkendt Star Wars-replik. Og præcist det med følelserne er altafgørende for MIG:

  Jeg følte, det rykkede i tårekanalerne, både da

  K-2SO og ham den blinde fyr døde, og ligeledes da Jyn og Cassian døde.

  Og alene derfor må jeg konkludere, at karaktererne ihvertfald havde tilstrækkelig dybde og at de vigtigste af dem blev udnyttet ganske tilfredsstillende. Og ovenpå de nævnte dødsscener virkede Darth Vaders nedslagtning af oprørssoldater og Leias "sidste øjebliks"-flugt endnu stærkere i såvel dramatisk som følelsesmæssig henseende. 

  (BN)23-06-17 00:52

 • ★★0

  Ved ikke lige helt, hvor jeg skal smide det hen, men der er (angiveligt) kommet lidt mere info på hvad der ledte til fyringen af Lord og Miller:

  theplaylist.net/phil-lord-chris-millers-han-solo-movie-comedic-lucasfilm-20170622/

  Kort fortalt: de to var ikke helt enige med producenterne om hvor meget comedy og improvisation, der var passende for en Star Wars film.

  HonoDelLoce23-06-17 01:52

 • 0

  Njah, selv om Rogue One kunne underholde og bidrog til noget baggrund for episode IV, så lugter den også af for mange kokke i køkkenet. 

  Enig.

  Kyllingebenet23-06-17 07:48

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen