Olympia Dukakis er død, 89 år gammel

Blot en måned før sin 90-års fødselsdag er den legendariske, flamboyante skuespiller, der brillerede i den romantiske komedie "Lunefulde måne", gået bort.

I et opslag på Facebook fastslår skuespilleren Olympia Dukakis' bror, Apollo, at hans søster netop er gået bort i en alder af 89 år. Dukakis' agent, Allison Levy, har også bekræftet den triste nyhed over for den amerikanske presse.

En dødsårsag er ikke blevet fastslået, men i Apollos Facebook-opslag nævner han, at Dukakis' helbred var blevet værre og værre de seneste måneder.

Først som 56-årig bragede Dukakis igennem på den store filmscene takket være sin præstation i den mægtige romcom "Lunefulde måne" (originaltitel: "Moonstruck"), hvori hun spiller moderen til Chers hovedperson, som forelsker sig i sin kommende mands unge lillebror spillet af Nicolas Cage.

Dukakis blev også BAFTA-nomineret for sin indsats og vandt en Golden Globe-statuette. Hun nåede derudover at blive Emmy-nomineret tre gange og SAG-nomineret en enkelt gang i løbet af en glorværdig karriere, der også bød på mindeværdige biroller i bl.a. "Det er mig der snakker", Woody Allens "Mig og Afrodite" og "Det stærke køn" (originaltitel: "Steel Magnolias"). I sidstnævnte film spillede Dukakis over for stjerner som Sally Field, Dolly Parton, Daryl Hannah og Julia Roberts.

Dukakis havde også en lille rolle i danske Bille Augusts kærlighedsdrama "Jerusalem" fra 1996. Gennem karrieren var Dukakis enormt aktiv på både flimmerkassen og de skrå brædder (over 130 teaterstykker og 50 tv-serier har haft hende på rollelisten), og hun har tilmed selv undervist i skuespil.

Dukakis' mand siden 1962, skuespilleren Louis Zorich, døde i januar 2018. Sammen fik parret tre børn: Christina, Peter og Stefan.

Sidste år udkom dokumentaren "Olympia", der ser nærmere på Dukakis' personlige liv og professionelle karriere, og det virker ganske passende at runde af med traileren til den her:

Kommentarer

Olympia Dukakis er død, 89 år gammel

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen