Oscar-akademiet dropper omdiskuteret kategori

Næste års uddeling bliver alligevel ikke med ny, kontroversiel Oscar.

Det er kun en måned siden, at Oscar-akademiet annoncerede, at der ville blive oprettet en ny kategori – Bedste populære film, eller outstanding archievement in popular film, som det blev formuleret. Beslutningen blev dog mødt med en del skepsis og kritik, og nu har akademiet valgt at lægge den nye Oscar på is på ubestemt tid, da den kræver "yderligere undersøgelser."

Noget af kritikken er gået på, at det var uklart, præcis hvad Oscaren ville indebære, og at det ville sende et uheldigt signal at adskille populære film fra kritikerroste film.

Nogle mente endda, at den nye kategori var oprettet, så Marvel-filmen "Black Panther" skulle have en chance for at løbe med en af de større priser.

Folkene bag dén film var dog hurtigt ude og sige, at man ikke nødvendigvis var interesseret i at vinde den nye kategori, og at hvis man stablede en Oscar-kampagne på benene, ville det være for at gå efter hovedprisen Bedste film og ikke Bedste populære film.

Den næste Oscar-uddeling finder sted 24. februar 2019.

Kommentarer

Oscar-akademiet dropper omdiskuteret kategori

 • ★★★0

  Ja tak.

  MOVIE1000 8-09-18 15:15

 • ★★★★★1

  "Bedste film produceret af Disney-koncernen" havde været lidt tydeligere defineret. Eventuelt "Bedste Marvel", "Bedste Star Wars", og så kunne "Bedste animationsfilm" omdøbes til "Årets Pixarfilm". 

  Lars! 8-09-18 21:55

 • ★★★0

  ville det være for at gå efter hovedprisen Bedste film og ikke Bedste populære film.

  Black Panther vinder Oscaren for bedste film? Bwahahahahaha

  Den skal ingen gang nomineres i kategorien.

  Hvis det sker så kan de lige så godt lukke og slukke Oscaruddelingen permanent, for det vil da være endnu mere til grin end showet har været de sidste mange år. 

  Essal 9-09-18 00:14

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen