Oscar-nomineret dansk instruktør laver biografisk rum-katastrofefilm

Martin Zandvliet skal instruere Michelle Williams i "The Challenger", der er baseret på en af rumfartshistoriens største katastrofer.

Martin Zandvliet, der blev Oscar-nomineret for "Under sandet" og desuden er kendt for "Dirch", skal prøve kræfter med Hollywood i endnu en film baseret på virkelige hændelser. 

"The Challenger" bliver et biografisk drama om den skæbnesvangre januardag i 1986, hvor rumfærgen Challenger eksploderede 73 sekunder efter opsendelsen fra Cape Canaveral, mens hele verden så på. Alle syv ombordværende astronauter omkom.

Se også: Moovy TV - Interviews med folkene bag den danske krigsfilm "Under sandet"

En af astronauterne var Christa McAuliffe – som i filmen skal portrætteres af Michelle Williams ("Manchester by the Sea", "Venom") – der i det civile liv var skolelærer, men blev udvalgt til at tage del i NASAs "Teacher in Space"-projekt, hvis formål var at inspirere unge til at interessere sig for rumforskning. Således blev McAuliffe den første menige amerikaner i rummet, og historien vil fokusere på hendes rejse henimod at blive udvalgt til den spændende, men dødbringende rummission.

Manuskriptet er lagt i hænderne på Jayson Rothwell ("Silent Night"), og "The Challenger" ventes at gå i produktion i maj 2019.

Kommentarer

Oscar-nomineret dansk instruktør laver biografisk rum-katastrofefilm

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen