Oscar-seertal er styrtdykket - kun 10 millioner amerikanere så med

Det svarer til, at omtrent 175.000 danskere fulgte med i en tv-udsendelse.

Søndagens Oscar-show var en gigantisk begivenhed set med danske øjne – Thomas Vinterbergs "Druk" blev kåret som Årets internationale film, mens filmklipperen Mikkel E.G. Nielsen vandt for sit arbejde på "Sound of Metal".

Men i Hollywood og omegn blev showet hovedsageligt mødt med skuldertræk og apati. The New York Times rapporterer, at blot 9,85 millioner amerikanere så årets Oscar-show.

Således var Oscar-uddelingen anno 2021 det mindst sete Oscar-show nogensinde. Den rekord tilhørte indtil nu sidste års Oscar-show, men seertallene dalede med hele 58% i år.

Det amerikanske filmakademi, som uddeller Oscar-statuetterne, har ikke ønsket at kommentere på de skrantende seertal.

Hør også: Podcast: Episode #2 - Oscar-snak 2021, "The Falcon and the Winter Soldier" og "Invincible"

Men naturligvis er det også værd at have in mente, at årets show ikke var den store kendisfest, det plejer at være – selvsagt på grund af pandemien, som indsnævrede gæstelisten og medførte, at der var relativt få publikumssucceser blandt de nominerede titler, fordi de fleste potentielle blockbusters blev udskudt i 2020.

"Mank" var eksempelvis Oscar-ræsets store frontløber med hele 10 nomineringer på samvittigheden, men som Variety for nylig afslørede, så er 82% af amerikanerne ikke engang klar over, at filmen eksisterer, selvom den er tilgængelig på Netflix. Blot 35% af amerikanerne har hørt om "Nomadland", som vandt Bedste film.

Det er altså gået ned ad bakke for Oscar-showet, siden 57,2 millioner amerikanere så "Titanic" snuppe hele 11 Oscars tilbage i 1998. Hvis seertallene fortsat daler, og showet således også bliver mindre interessant for sponsorer og reklamebureauer, bliver det interessant at se, hvad konsekvenserne bliver.

Kommentarer

Oscar-seertal er styrtdykket - kun 10 millioner amerikanere så med

 • 4

  Ingen der gider deres politiske propaganda taler længere.

  Det var ellers underholdende engang :)

  Geekalot29-04-21 11:22

 • ★★★★★★2

  Nu det jo en skrabet udgave i de her dage, men showet er også blevet så klinisk renset, for at vitterligt ingen skal blive fornærmet, så vi alle kan være med og dermed i sidste ende, ingen. Sådan er den fagre nye verden jo desværre også. Vi kan ikke få det hele. 

  T. Nielsen29-04-21 11:26

 • 0

  De skal se at få en vært med igen. Og hvis det er fordi ingen gider stille op, så må de sgu' hæve lønnen og gøre jobbet mere attraktivt. Derudover kunne det være en idé at streame det fra youtube ligesom annonceringen af de nominerede - eller hvem ved Disney+ hvis det er ABC der stadig viser showet. Et streaming alternativ ville i hvert fald tilgodese mange af de unge der nok er nogen af dem der er faldet fra.

  Sichlau29-04-21 13:30

 • ★★★★★★0

  Skyldes vel også manglende kendskab til filmene

  Wayne29-04-21 13:41

 • 1

  Ingen der gider deres politiske propaganda taler længere.

  Det var ellers underholdende engang :)

  Marlon Brando sendte i 1973 en repræsentant fra Apache-stammen til at takke nej til den oscar, som han vandt for The Godfather.

  steadi29-04-21 14:55

 • ★★★★4

  Marlon Brando sendte i 1973 en repræsentant fra Apache-stammen til at takke nej til den oscar, som han vandt for The Godfather.

  Men det var dengang, det var undtagelsen og ikke reglen :)

  chandler7529-04-21 15:42

 • ★★★★0

  Jeg betragter årets Oscar-uddeling som en slags pendant til Vikarlandsholdet, da de spillede...

  chandler7529-04-21 15:43

 • 0

  Ved ikke om det har noget med at Oscars er blevet "for woke. Måske er interessen for awards bare stagneret i al almindelighed?  Selv er jeg blevet helt ligeglad med stort set alle awards, mens jeg også har fået nok kendiskultur. Jeg vil bare, i det her tilfælde, se film og det er det. 

  ZimaBlue29-04-21 18:08

 • ★★★★0

  Engang var det et af årets tv-højdepunkter for mig, hvor jeg vitterligt var ked af, når det var slut, at skulle vente et helt år til det næste.

  I det sidste årti har jeg set det on and off, og det har været en blandet fornøjelse. Jeg vil egentlig hellere se YouTube-klip af højdepunkterne fra 50'ernes - 80'ernes Oscar-shows.

  Og ja - at droppe værten er en af de største fejtagelser.

  chandler7529-04-21 18:26

 • ★★★★★★0

  Jeg slugte det også igennem mange år og i en årrække, da man begyndte at vise det i biograferne, begyndte jeg at se det i biografen i enten Odense, Aarhus eller Kbh. Det var gode tider, med fede forpremierer, masser af stemning og godt med guf. Altid sammen med “Oberst Kurtz”. Sidste gang var i 2010. I 2011 var planen den samme og jeg skulle have været til Aarhus. Min fars død kom dog i vejen for dette og siden har jeg ikke set det mere i biografen. Forsatte dog med at se det i Tv i en årrække efter. Men fravalg af vært og manglende retning, samt alt det der skete i mit privatliv med ægteskab og børn, har gjort at jeg ikke ser det mere og det heller ikke har min store interesse. 

  T. Nielsen29-04-21 18:40

 • ★★★0

  Hvad i al verden! Har de droppet værten?

  Hmm, siger vistnok alt om hvor meget jeg følger med nu til dags...

  Gasivodo29-04-21 19:36

 • 1

  Det er blevet RØVKEDELIGT....

  TheRealLukeSkywalker29-04-21 23:34

 • ★★★★★★0

  I dag har jeg lært at ingen = 10 millioner, ikke underligt at jeg havde så svært ved at finde ud af matematik i søndags.

  Zero Cool29-04-21 23:40

 • ★★★1

  Hvad i al verden! Har de droppet værten?

  Hmm, siger vistnok alt om hvor meget jeg følger med nu til dags...

  Der er vel ikke tale om et permanent fravalg af vært. Sidste år blev værten nød til at springe fra pga. et eller andet, han havde sagt for lang tid siden, og i år var jo en hel speciel situation.

  Jeg krydser fingre for, at næste år bliver et normalt show med både vært og gang-i-den.

  S. Rico30-04-21 09:00

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen