Paul Greengrass: Min "Watchmen"-film ville have lignet "Joker"

Før Zack Snyder lavede "Watchmen" i 2009, var "Bourne"-instruktøren Paul Greengrass om bord på projektet, og han indrømmer selv, at det kunne være endt som en katastrofe!

Hos DC er der mange superheltefilm over årene, som aldrig er blevet realiseret. Tim Burton havde sit "Superman"-projekt med Nicolas Cage i hovedrollen, og ligeledes måtte "Mad Max: Fury Road"-instruktøren George Miller vinke farvel til sin "Justice League"-filmatisering.

Darren Aronofsky ("mother!", "Black Swan") har også været tilkoblet både en uforløst Batman-film og den "Watchmen"-filmatisering, som senere blev lavet af Zack Snyder og udgivet i 2009.

Men en anden instruktør, der var hyret til at lave "Watchmen" før de to, var ingen ringere end "Jason Bourne"-instruktøren Paul Greengrass – et projekt, der ifølge ham selv ville havde mindet en hel del om Todd Phillips' kæmpesucces "Joker" fra 2019.

LÆS OGSÅ: ANMELDELSE: "JOKER"

I podcasten Happy. Sad. Confused. udtaler Paul Greengrass, at hans filmatisering ikke ville have været tro mod Alan Moore og Dave Gibbons originale graphic novel, og at projektet muligvis var endt i en katastrofe. Hvilket nok også er grunden til, at filmen aldrig blev lavet.

Greengrass forklarer, at hans fokus på "Watchmen" ville være at vise nogle mennesker, der lever i en virkelig verden, hvor det, de gjorde og tænkte som superhelte, udfoldede sig i vanvittige vrangforestillinger. Filmen ville minde en del om, hvad Todd Phillips gjorde med "Joker", som instruktøren i samme omgang kalder "en genial film". Han siger videre:

"Der var noget i 'Joker', som mindende om min vision. Jokeren var i en virkelig verden og fyldt med vrangforestillinger. Historieideen [til 'Watchmen'] var, at superhelte-identiteterne var i personernes fantasier og ikke noget virkeligt, håndgribeligt."

Læs også: HBO's "Watchmen" får ikke en sæson 2

Instruktøren var dog ikke sikker på, at ideen ville virke, og han roser i samme omgang kolleger, som han synes har klaret opgaven langt bedre:

"Jeg er ikke sikker på, at ideen ville virke, men jeg har tænkt meget på det. Men jeg synes, Christopher Nolan klarede opgaven langt bedre, end jeg nogensinde ville have kunnet, med sine 'Batman'-film. Han gjorde superhelten jordnær og gjorde Gotham til et sted, hvor karaktererne kunne leve i en verden, der føltes virkelig, alt imens den ikke var det."

Paul Greengrass roser også Zack Snyders filmatisering, som blev en realitet i 2009, som han "elskede" og syntes var meget tro mod tegneserien.

Sidste år lancerede HBO en tv-miniserie inspireret af tegneserien, som udfoldede sig flere årtier efter den oprindelige histories begivenheder. Den blev i år belønnet med hele 11-Emmy priser, men der udkommer næppe flere sæsoner.

Kommentarer

Paul Greengrass: Min "Watchmen"-film ville have lignet "Joker"

  • ★★0

    Phew, så var det da heldigt at han ikke fik tjansen ;P

    Essal13-01-21 21:13

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen