Phil Collins leverer Hollywood-anekdoter i ny bog

Den engelske musiker fortæller i sin selvbiografi om karrierens op- og nedture samt kampen for at bryde igennem i filmenes verden.

I 80'erne og 90'erne var sangeren Phil Collins overalt – både som solist og som forsanger i bandet Genesis. Men han drømte om mere endnu. I sin selvbiografi, der har fået titlen "Ikke død endnu", fortæller Phil Collins flere anekdoter fra sit forsøg på at skabe sig et navn i Hollywood sideløbende med karrieren som musiker.

I 1984 rullede det allerførste afsnit af "Miami Vice" over skærmen, og afsnittet bød på "In the Air Tonight", der blev et af sangerens største hits. Collins gæsteoptrådte sidenhen i et afsnit af serien, og det gav ham blod på tanden.

Han fik senere sikret sig en lille rolle i eventyrfilmen "Hook". Her lærte han sine replikker udenad blot for at få at vide af instruktøren Steven Spielberg, at han havde skrevet hans replikker helt om. Det endte desuden med, at Dustin Hoffman overtalte Spielberg til at skrive Collins næsten helt ud af manuskriptet. 

"Guldlok og de tre små bjørne"

Derudover beskriver Phil Collins de mange fejlslagne auditions, han gik til i Hollywood, og hans egen idé til en ny film om "Guldlok og de tre små bjørne", hvor han selv, Bob Hoskins og Danny DeVito skulle spille de tre små bjørne. Projektet involverede desuden Kim Basinger i rollen som Guldlok og Robert Zemeckis som instruktør, men det endte med at løbe ud i ingenting.

Collins brugte derefter fire år på at skrive musikken til Disneys animationsfilm "Tarzan", og han vandt i 2000 en Oscar for bedste originale sang for "You’ll Be in My Heart". Sangerens største filmrolle må nok være hovedrollen i komedien "Buster" fra 1988, hvor han også sang "Two Hearts" og "A Groovy Kind of Love".

Phil Collins er en af kun tre personer, der har solgt over hundrede mio. albums både som bandmedlem og som solist. De to andre er Michael Jackson og Paul McCartney.

"Ikke død endnu" udkommer i dag.

Kommentarer

Phil Collins leverer Hollywood-anekdoter i ny bog

  • 0

    Synes hellere han skulle finde sammen med Hackett igen. 

    Nagash 8-11-17 23:49

  • 0

    Jeg kan stadig ikke danse..

    Gasivodo 9-11-17 05:56

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen