Pixar-chef siger nej tak til live-action-remakes

"Det her ender måske med at bide mig i røven, men remakes går mig på," siger Pete Docter, som selv har instrueret bl.a. "Op" og "Inderst inde".

Det er næppe gået nogens næse forbi, at Disney i årevis har genindspillet og nyfortolket deres klassiske tegnefilm som live-action-film med ægte skuespillere foran kameraet – "Junglebogen", "Den lille havfrue", "Skønheden og Udyret", "Aladdin" og "Mulan" er blot en håndfuld eksempler, og mens et par af filmene har snublet ved billetlugerne, så er de fleste remakes blevet storsællerter.

Derfor er det intet under, at Disney ikke har til sinde at droppe dillen, og live-action-versioner af "Snehvide og de syv dværge", "Vaiana", "Hercules", "Bambi", "Aristocats" og mange flere er på trapperne.

Men hvad med Pixars computeranimerede perler? Disney har trods alt ejet Pixar siden 2006, og film som "Toy Story", "Ratatouille" og "De utrolige" er ikke blot stærke film, men også stærke brands, og alene derfor ville remakes stensikkert tjene kassen.

Men Pixars øverste chef, Pete Docter, er mildest talt ikke fan af idéen. Det afslører han i et nyt interview med Time Magazine.

Læs også: "Frost"-instruktør til Moovy TV: Ingen planer om et live action-remake

"Det her ender måske med at bide mig i røven, men remakes går mig på," fastslår Docter og fortsætter: "Jeg kan godt lide at lave film, som er originale og enkeltstående. Jeg synes personligt ikke, det er interessant at lave et remake."

Journalisten henviser dernæst til "Ratatouille" og bemærker, at det ville være svært at gøre en rotte sød i en eventuel live-action-version, hvortil Docter svarer (og refererer til sin egen film, "Op"):

"Meget af det vi skaber, fungerer kun på grund af den animerede verdens regler. Hvis du får et menneske til at gå ind i et hus, der svæver, så tænker din hjerne: 'Vent lige lidt. Stop. Huse er virkelig tunge. Hvordan får balloner det til at svæve?" Men hvis en tegnefilmsfigur står inde i huset, så tænker du: 'Okay, jeg køber den.' De verdener, vi har skabt, kan ikke nemt oversættes..."

Pixars nyeste film, "Inderst inde 2", er som tidligere rapporteret allerede blevet en kæmpe succes. Her blot to uger efter premieren er den allerede 2024's største hit med en global indtjening på 724 mio. dollars, så man kan da godt forstå, hvorfor Docter ikke mener, at der er nogen grund til at pille ved Pixars gamle succeser.

En af de Pixar-film, som er blevet lavet under Docters lederskab, er den Oscar-nominerede "Luca" fra 2021. Moovy TV fik lov til at tale med en håndfuld af filmens skabere, og således fik vi lavet et dybdeborende indslag om, hvordan en Pixar-film skrues sammen:

Kommentarer

Pixar-chef siger nej tak til live-action-remakes

 • ★★★★★★0

  Han kan lige så godt vænne sig til tanken om at få tandmærker i bagdelen ....

  Disneys bestyrelse tænker - sikke en fed idé

  Wayne25-06-24 11:05

 • ★★★★1

  Hvordan vil det overhovedet være muligt at lave en live-action udgave af Find Nemo eller Cars?

  Det ville jo blive 100% CGI - og dermed ikke live-action, men bare mere avanceret animationsfilm end de originale.

  S. Rico25-06-24 13:27

 • ★★★★★★1

  Hvordan vil det overhovedet være muligt at lave en live-action udgave af Find Nemo eller Cars?

  Det ville jo blive 100% CGI - og dermed ikke live-action, men bare mere avanceret animationsfilm end de originale.

  Du har klart en pointe på de film, men der er flere af de andre som kunne laves.

  Jeg håber ikke de gør!

  Wayne25-06-24 13:36

 • 1

  Løvernes Konge, nu med biler og fisk......

  KE!ZION25-06-24 16:25

 • ★★★0

  Løvernes Konge, nu med biler og fisk......

   "You have forgotten who you are, and so forgotten me. Look inside yourself, Skoda? You are more than what you have become."

  MOVIE100025-06-24 18:09

 • ★★★★0

  Jeg har ikke set et eneste Disney-remake. Men er de såkaldte live-action remakes ikke primært CGI alligevel? Jeg regner ikke med at der faktisk fedter levende løver rundt, hvor de har klistret en mund på der taler, selvom det kunne være ret sjovt.

  NSF25-06-24 18:12

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen