Pixar-legende scorer nyt lederjob hos Skydance Animation

Manden bag "Toy Story" og "Biler" forlod Pixar efter beskyldninger om upassende adfærd overfor studiets ansatte.

Den Oscar-vindende filmskaber John Lasseter, der var med til at grundlægge Pixar Animation Studios, har fået ny lederstilling hos Skydance Animation. Den kreative og farverige ildsjæl har ellers om nogen været Pixars ansigt udadtil, men nu skal han altså slå sine folder hos konkurrenten Skydance. 

Lasseter måtte forlade jobbet som kreativ animationschef hos Pixar i utide i 2017 efter beskyldninger om, at indtil flere af hans kolleger havde følt sig nedgjorte og utilpasse som følge af knus, de ikke ønskede fra deres chef.

Skydance Animations CEO, David Ellison, udtaler om ansættelsen af Lasseter: "Han var ansvarlig for at lede animation ind i den digitale tidsalder og samtidig fortælle uforlignelige historier, der fortsat inspirerer og underholder publikum verden over. Og alligevel tog vi ikke let på vores beslutning. John har anerkendt og undskyldt for sine fejltagelser, og han har på det år, han har været væk fra sin arbejdsplads, stræbt efter at adressere og rette op på dem."

Skal sidde med det store overblik

John Lasseter starter i sit nye job hos Skydance Animation senere på måneden, og den 61-årige filmmager får ansvaret for studiets overordnede strategi og kreative kurs, samtidig med at han skal overvåge produktionerne.

Skydance Animation blev grundlagt i 2017 og har i øjeblikket to animationsfilm på bedding i form af et endnu unavngivent fantasy-epos, der skal instrueres af Vicky Jenson ("Shrek"), og så "Luck" med Alessandro Carloni ("Kung Fu Panda 3") bag kameraet. 

Kommentarer

Pixar-legende scorer nyt lederjob hos Skydance Animation

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen