Pixar og The Criterion Collection indleder samarbejde

"Wall-E" bliver den første af Pixars film i den prestigefyldte The Criterion Collection.

Så er det godt nyt til film-feinschmekere med hang til fysiske medier: Pixar og The Criterion Collection har nemlig indledt et opsigtsvækkende samarbejde.

Til november bliver "Wall-E" således den første af Pixars animationsfilm, der indlemmes i den prestigefyldte The Criterion Collection. Criterion er netop kendt for at udgive lækre, unikke udgivelser af særlige film fra hele verden med storslået billed- og lydkvalitet samt masser af dybdeborende ekstramateriale.

Den prisbelønnede animationsfilm udkommer her i en specialudgave med tre disks, hvoraf den ene indeholder en 4K-version af sci-fi-eventyret med Dolby Atmos-lydspor.

Derudover indeholder den lækre udgivelse også en Blu-ray-version af filmen samt en masse ekstramateriale om bl.a. den animerede perles tilblivelse og Pixars historie. 

Se også: Moovy TV: "Luca": Sådan laver man en Pixar-film

Andrew Stantons "Wall-E" fra 2008 er måske Pixars mest ambitiøse, poetiske og modne værk – adjektiver der især kan knyttes til filmens forbløffende og mesterlige første akt, hvor publikum møder den ensomme robot Wall-E, der rydder op og sorterer affald på Jorden længe efter, at menneskeheden har forladt planeten.

Mødet med den smækre robotsonde EVA sender Wall-E ud på sit livs rumrejse i en søgen efter svar på, hvad der egentlig skete med befolkningen på Jorden, og hvad der skal til for at redde den.

Filmens første uforlignelige halve time uden egentlig dialog er ren og skær filmmagi, og når publikum efterlades med en klump i halsen over to robotters kærlighedshistorie, er der i sandhed tale om sublim historiefortælling. 

"Wall-E" udkommer i The Criterion Collection-udgaven den 22. november, og vi krydser naturligvis fingre for, at flere af Pixars pletskud også bliver en del af det fine Criterion-selskab.

Mere om udgivelsen kan læses her, og omslaget kan du se i fuld størrelse herunder:

Kommentarer

Pixar og The Criterion Collection indleder samarbejde

  • ★★★3

    Skulle der endeligt være en Pixar-film i Criterion-regi, kan jeg heller ikke se andre komme i første række. Eller for den slags skylds overhovedet komme i betragtning. Måske lige udover den første "Toy Story", af animationsfilmhistoriske årsager.

    Dolphinfriendly 9-09-22 16:00

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen