Planlagt filmtrilogi om Obi-Wan Kenobi blev droppet, fordi "Solo: A Star Wars Story" floppede

"Star Wars"-franchisens første regulære flop fik store konsekvenser for den ikoniske jedis comeback.

Hvis ikke "Solo: A Star Wars Story" var blevet et flop ved billetlugerne tilbage i 2018, havde vi formentligt fået en hel filmtrilogi om jedi-ridderen Obi-Wan Kenobi i stedet for en miniserie.

Det fortæller manuskriptforfatteren Stuart Beattie ("Collateral", "30 Days of Night"), der blev hyret til at skrive drejebogen til trilogien, inden den blev konverteret til "Obi-Wan Kenobi"-serien, vi kender. Det rapporterer Variety

Beattie forlod projektet, da Lucasfilm efter forskrækkelsen over "Solo"-floppet droppede planerne om en "Obi-Wan"-trilogi. Han er dog stadig krediteret som forfatter på flere af episoderne.

Læs også: "Solo: A Star Wars Story" skuffer fælt ved billetlugerne

Joby Harold overtog tjansen som manuskriptforfatter efter Lucasfilms beslutning om i stedet at lave en miniserie i seks afsnit, og "Obi-Wan Kenobi" er ifølge Stuart Beattie baseret på hans efterladte filmmanuskripter. Ewan McGregor var allerede kørt i stilling til sit comeback som Kenobi helt fra starten, inden Lucasfilm sadlede om. 

Den planlagte filmtrilogi skulle angiveligt bl.a. have udforsket Obi-Wans erkendelse af sin egen dødelighed og dermed give svaret på, hvorfor jedi-ridderen er villig til at ofre sig om bord på Dødsstjernen i den originale "Star Wars"-film. Her blev rollen som den aldrende jedi spilet af Alec Guinness.

Siden premieren på "Obi-Wan Kenobi" den 27. maj har rygterne svirret om endnu sæson af den populære "Star Wars"-serie. Både Ewan McGregor og Stuart Beattie har afsløret, at de begge er klar, hvis Lucasfilm ringer, så mon ikke vi kommer til at se mere til Obi-Wans eventyr i fremtiden...

Kommentarer

Planlagt filmtrilogi om Obi-Wan Kenobi blev droppet, fordi "Solo: A Star Wars Story" floppede

 • ★★★★★★1

  Da miniserien indtil videre (har set 3 afsnit) ikke ligefrem lugter af lagkage, er det måske meget godt vi blev “skånet”. 

  T. Nielsen 1-07-22 12:39

 • ★★★★★1

  Pudsigt. En forklaring på Obi-Wans død, er lige nøjagtig hvad jeg ikke har haft brug for. 

  Lars! 1-07-22 13:02

 • 0

  Jeg har så aldrig forstået at Solo floppede så fælt. Den havde faktisk ret meget at byde på og var da LANGT bedre end episode 8 og 9. Til dels også episode 7. R1 var dog klart den bedste film fra Disney/Lucas.

  Nagash 1-07-22 13:40

 • 0

  Det var en kønsløs omgang, hvor kun Vader og angrebet på vandplaneten var de eneste højdepunkter. Til gengæld fik Hayden Christensen oprejsning efter Episode 2 og 3.

  Jeg behøver ikke mere. Skywalker-sagaen må være afrundet for nu. 

  Nickell 1-07-22 13:54

 • 0

  Det her rygte havde jeg godt nok hørt, men fuldstændigt uforforståeligt hvorfor de mente at alle karakterer skulle have deres egen film, og så endda en trilogi. Solo, Obi Wan, Boba Fett, Yoda, Jabba the Hutt. Godt det ikke blev sådan. I stedet for at gøre universet større ville man gøre det mindre og udvande karaktererne.

  Der var noget der ikke var helt godt, men sådan kan man sige om alle Star Wars produktionet, også OT. Jeg var godt underholdt men ønsker det ikke som film.

  Johnny42 1-07-22 14:13

 • ★★★★★★0

  Bortset fra The Mandalorian og de animerede serier, er der ikke meget der er lykkes siden Lucas slap tøjlerne - Solo var dog helt hæderlig.

  Wayne 2-07-22 00:41

 • ★★★★★0

  Jeg har så aldrig forstået at Solo floppede så fælt. Den havde faktisk ret meget at byde på og var da LANGT bedre end episode 8 og 9. Til dels også episode 7. R1 var dog klart den bedste film fra Disney/Lucas.

  Det er helt sandt, men jeg forstår godt at folk mistænkte den for at være noget helt andet. Mine forventninger var også af forskellige årsager helt i bund, før jeg så den. Så det undrede mig ikke, at den floppede, altså at mange sprang over den i biografen. Det er jo ikke den færdige film, som afgør om noget bliver et hit, desværre. 

  Lars! 2-07-22 12:33

 • 0

  Det er ok at vi ikke fik en Obi-Wan trilogi, selvom jeg overall synes at serien er hæderlig. Problemet er dog altid med serier som denne, hvilket nok også bliver et problem med Andor, at man allerede ved hvor karakteren ender, så der er aldrig rigtigt noget på spil.

  Det er sikkert derfor at Mando fungerer meget bedre, da man ikke aner hvad slutresultatet er og der ikke er begrænsninger for hvad man kan gøre med figuren.

  Det gør sig også gældende med Ahsoka, da man ikke kender hendes skæbne, samt hvad der er sket med andre der optræder i serien.

  Generelt set, er man sgu nok lidt for bange for at tage virkelig store chancer med Star Wars, efter man fuckede den nye film-trilogi op og selv Temuera Morrison har lidt shittalket sin serie.

  NSF 2-07-22 14:54

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen