Quentin Tarantino: Derfor floppede "Grindhouse"

Tarantino og Robert Rodriguez' store hyldest til deres opvæksts kulørte genrefilm blev en finansiel fiasko i 2007.

For 13 år siden arbejdede de to gode venner Quentin Tarantino og Robert Rodriguez sammen på ét stort, ambitiøst filmprojekt: "Grindhouse". Filmen bestod i realiteten af to spillefilm instrueret af hver filmmager: Tarantinos "Death Proof" og Rodriguez' "Planet Terror", og undervejs optrådte korte trailers til ikke-eksisterende film, som blev skruet sammen af hhv. Eli Roth, Rob Zombie og Edgar Wright.

Filmen var en cadeau til 1970'ernes "exploitation"-film, som Tarantino og Rodriguez i sin tid så i nu nedlagte "grindhouse"-biografer, hvor man ofte så to kulørte og blodige genrefilm i streg.

Se også: Moovy TV's eksklusive interview med Robert Rodriguez og resten af "Alita: Battle Angel"-holdet

I flere lande blev "Death Proof" og "Planet Terror" udgivet enkeltvist. Men hvorom alting er, blev projektet ikke nogen finansiel succes. "Grindhouse" kostede 67 mio. dollars at lave og indtjente blot 25 mio. dollars på verdensplan.

I en længere Q&A-samtale med Empire, som først for nylig er blevet trykt i sin helhed, taler Tarantino lidt om, hvorfor filmen ikke klarede sig godt:

"Med hensyn til 'Grindhouse', så tror jeg, at jeg og Robert følte, at folk havde en større forståelse for dobbelt-forestillinger og exploitation-film. Men nej, det havde de ikke. Overhovedet. De havde ingen fucking anelse om, hvad de så. Det, vi lavede, betød intet for dem. Det var et klart eksempel på at være 'too cool for school'."

Vi venter stadig på at høre, hvad der bliver Tarantinos 10. (og angiveligt sidste) projekt som filminstruktør. Der er dog stadig en chance for, at han laver en "Star Trek"-film eller i det mindste er med om bord som forfatter og/eller producer.

Kommentarer

Quentin Tarantino: Derfor floppede "Grindhouse"

  • ★★★★★★1

    Det er vel også samme konklusion, som alle andre kom til dengang, fordi biografgængerne gik, når den første film var overstået.

    Zero Cool23-04-20 15:54

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen