"Ringenes herre"-serie måske på vej fra Amazon

Amazons direktør, Jeff Bezos, er ifølge kilder personligt involveret i forhandlingerne om en serie baseret på Tolkiens romaner.

Warner Brothers Television og boet efter J.R.R. Tolkien ligger i øjeblikket i forhandlinger med Amazon om at lave en tv-serie baseret på "Ringenes herre"-bøgerne. Forhandlingerne er stadigvæk på et meget tidligt stadie, så ingen aftaler er underskrevet endnu. Ifølge kilder er Jeff Bezos, direktøren for Amazon, personligt involveret i samtalerne.

Warner Brothers har sammen med boet efter Tolkien i nogen tid leget med ideen om en "Ringenes herre"-serie og har præsenteret den for forskellige samarbejdspartnere, hvor det nu ser ud, som om Amazon løber med æren. Hverken Amazon eller Warner Brothers har ønsket at kommentere sagen.

Det er usædvanligt, at Jeff Bezos – der er kendt for at være stor fan af sci-fi og fantasy – personligt blander sig i forhandlinger om Amazon Studios. Men der er nye tider på vej. Amazon Studios har i den senere tid renset grundigt ud på direktørgangen. Samtidig har Bezos dikteret, at selskabet skulle skifte fokus fra de mindre niche-prægede serier som "Transparent" og "Mozart in the Jungle" til produktioner med meget større international tiltrækningskraft.

Stridsøksen er begravet mellem Warner Brothers og boet efter Tolkien

Det faktum, at Warner Brothers prøver at sælge en "Ringenes herre"-tv-serie, tyder på, at forholdet mellem studiet og boet efter Tolkien er tøet op, efter de i juli indgik forlig i et kæmpemæssigt retsligt opgør, der har været i gang siden 2012.

Uenigheden mellem Tolkiens bo og forlaget Harper Collins på den ene side og Warner Brothers på den anden side opstod, fordi karaktererne i bøgerne udover filmene blev brugt til online-spillemaskiner og andre spil.

De nøjagtige detaljer om forliget er ikke blevet offentliggjort.

Kommentarer

"Ringenes herre"-serie måske på vej fra Amazon

 • ★★★★2

  Gab. Jeg håber ikke det er trenden at lave alle vellykkede film om til serier. 

  Babo 5-11-17 18:13

 • ★★★★★★0

  Jeg har egentlig ingen mening om dette, eller er nok blot ligeglad? Jeg ville bare kommentere nyheden.

  T. Nielsen 5-11-17 18:30

 • ★★★★★0

  Vi værdsætter dit bidrag!

  davenport 5-11-17 19:32

 • ★★★★0

  Det kunne da blive en fin anime. 

  Lars! 5-11-17 19:34

 • ★★★★★★0

  Så længe de ikke koger suppe på Lord of the Rings eller The Hobbit, men tager fat i nogle af de andre historier i universet, kunne det såmænd blive interessant nok.

  Som jeg ser det, er det største problem om man har planer om at videreføre stilen fra filmene, fordi ellers kunne det hurtigt blive lidt af et shitshow, især hvis man ikke smider et budget bag, som sådan et projekt kræver.

  Zero Cool 5-11-17 19:38

 • ★★★★1

  Man remaker så meget andet. Jeg ser ikke nogen grund til at der ikke skulle være plads til andre fortolkninger af historierne om Bilbo og Frodo, altså bortset fra at folk kender slutningen ;) 

  Lars! 5-11-17 19:49

 • ★★★★★★0

  Vi værdsætter dit bidrag!

  Tak

  T. Nielsen 5-11-17 19:54

 • ★★★★★★0

  Man remaker så meget andet. Jeg ser ikke nogen grund til at der ikke skulle være plads til andre fortolkninger af historierne om Bilbo og Frodo, altså bortset fra at folk kender slutningen ;) 

  Nu er det som du nok er enig i, ofte mere rejsen end målet der gør film fængende. Så en kendt slutning er ikke altid et større problem.

  T. Nielsen 5-11-17 20:06

 • ★★★★★0

  Der er sgu rigeligt at tage fat på. JRR var ikke nærig med historier! (Tit kalder jeg ham bare J..)

  davenport 5-11-17 21:25

 • ★★★0

  Måske en 'sov godt' serie baseret på Silmarillion? Har virket på mig i over 20 år ;-)

  Gasivodo 5-11-17 23:45

 • ★★★★★★0

  !

  T. Nielsen 6-11-17 09:43

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen