Robert Downey Jr. får hovedrollen i remake af Alfred Hitchcocks "Vertigo"

Forhåbentlig rammes "Iron Man"-skuespilleren ikke af højdeskræk, når han kaster sig over genindspilningen af én af filmhistoriens helt store klassikere.

Få film har fået så svimlende stor anerkendelse som Alfred Hitchcocks "Vertigo" fra 1958.

Mesterinstruktørens psykologiske thriller hører nemlig til blandt alletiders mest hyldede film. James Stewart har hovedrollen som den forhenværende politimand John 'Scottie' Ferguson, der bliver hyret til at skygge den smukke Madeleine (Kim Novak), som han forelsker sig i, men ikke magter at redde, da han samtidig lider af galopperende højdeskræk.

Nu vover Paramount Pictures at lave et remake af filmklassikeren, og selveste Robert Downey Jr. skal angiveligt både producere filmen og spille hovedrollen som Scottie i den opdaterede version. Det skriver Variety.

Læs også: Fem grunde til, at "Psycho" blev en gamechanger

Der har været relativt stille om "Iron Man"-skuespilleren siden "Avengers: Endgame" fra 2019, men nu begynder den alsidige herre for alvor at røre på sig igen ovenpå sidste års dokumentarfilm, "Sr.", som Downey Jr. både producerede og spillede med i – og som i øvrigt handlede om skuespillerens filminstruktørfar. Den 57-årige veteran kan nemlig også snart opleves i Christopher Nolans kommende storfilm, "Oppenheimer". 

"Peaky Blinders"-skaberen Steven Knight skal forfatte manuskriptet til "Vertigo"-remaket, og han får travlt i den kommende tid: Knight skal også levere manuskriptet til Lucasfilms unavngivne "Star Wars"-film, der oprindeligt skulle skrives af Damon Lindelof, og som instrueres af Sharmeen Obaid-Chinoy ("Ms. Marvel"). En instruktør er endnu ikke blevet hyret.

Tiden må vise, hvornår "Vertigo"-remaket bliver en realitet, men indtil da kan vi blot håbe, at den kan nå Hitchcock-klassikerens utrolige højder...

Kommentarer

Robert Downey Jr. får hovedrollen i remake af Alfred Hitchcocks "Vertigo"

 • 2

  YES !!!
  ENDNU en reboot/remake/prequel/sequel i stedet for de evindelige nytænkinger, nyskabelser og nye ideer i filmens verden!
  Det bli'r SÅ fedt!

  Pistolprinsen24-03-23 09:55

 • 3

  Hell yeah. Det er utroligt, at der skulle gå så lang tid før filmselskaberne så lyset i bare at genindspille filmhistorien forfra. Så trættende med ting man ikke kender.

  ZimaBlue24-03-23 11:00

 • 5

  Jeg forventer, at hele Hitchcocks portefølje bliver genskabt som en del af MCU eller Star Wars-universet, så et yngre publikum også er i stand til at kunne glædes over disse klassiske film...

  Elgsdyr24-03-23 11:47

 • 0

  Nogen af effekterne kunne godt trænge til lidt opdatering, men ellers ved jeg ikke hvad der kan tilføjes til historien. En som jeg heldigvis ikke har set men som efter sigende er en shot for shot remake er Psycho(1998). Hvad er så meningen med at lave en remake?

  En film, som jeg kun har set en gang men som jeg husker som frygtelig er Night of the Living dead remake fra 1990, hvor slutningen var ændret.

  Men så findes der også undtagelser. Jeg har faktisk kun set The Fly(1986), der eren remake og fantastisk film.

  Johnny4225-03-23 18:41

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen