Robert Fletcher, manden bag flere årtiers ikoniske "Star Trek"-kostumer, er død, 98 år gammel

Den legendariske kostumier arbejdede bl.a. på de fire første "Star Trek"-spillefilm samt genrefilm som "Fright Night" og "The Last Starfighter".

En af 80'ernes mest toneangivende kostumierer i Hollywood, Robert Fletcher, er netop død i en alder af 98 år. Dødsårsagen er ikke blevet offentliggjort, men ifølge sin talsmand døde Fletcher fredfyldt.

Især Fletchers mangeårige arbejde på "Star Trek"-franchisen pryder hans CV. Han skabte alskens ikoniske Starfleet-uniformer samt kostumer til rumvæsner som vulcans og klingons, som blev genbrugt og revideret i utallige nyere "Star Trek"-film og -tv-afsnit.

Fletchers "Star Trek"-arbejde sikrede ham tre Saturn-nomineringer og én Saturn-statuette – den største pris, som specifikt hylder præstationer foran og bag kameraet i science fiction-værker.

Han blev derudover Emmy-nomineret for sit arbejde på tv-serien "Nord og syd", og i 2005 fik han en prestigefyldt ærespris af de amerikanske kostumedesigneres fagforening.

Fletcher arbejdede også bl.a. på gyseren "Fright Night" (på dansk: "Gysertimen"), "Caveman" og "The Last Starfighter". Hans sidste film var "Star Trek IV: The Voyage Home" fra 1986, men han blev også nomineret til tre Tony-priser for sit arbejde på de skrå brædder.

Kommentarer

Robert Fletcher, manden bag flere årtiers ikoniske "Star Trek"-kostumer, er død, 98 år gammel

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen