"Rogue One"-skuespiller håber ikke "performance capture" bliver en tendens

I den biografaktuelle "Rogue One: A Star Wars Story" optræder Imperiegeneralen Grant Moff Tarkin, men ikke i Peter Cushings skikkelse som i ”A New Hope”, da han gik bort i 1994. Og dog. For Industrial Light & Magic har ved hjælp af performance capture-skuespilleren Guy Henry genskabt karakteren.

"Lige pludselig at lave en ny film med James Dean? Jeg kan ikke se, det skulle ske. Det var en meget specifik opgave at genskabe denne karakter på en måde, som gavnede historien i 'Rogue One', fortæller Guy Henry.

Grant Moff Tarkin var ikke den eneste karakter i "Rogue One: A Star Wars Story" skabt ud fra karakteranimation. Det korte glimt af en ung Prinsesse Leia i slutningen af filmen har fået folk til at spørge, om man mon vil drage nytte af teknikken, så Carrie Fishers for tidlige død ikke får nogen konsekvenser for sagaens episode otte og ni.

"Jeg har ikke nogen kommentarer angående Carrie Fisher, da 'Rogue One' var min film, og jeg ikke har nogen forbindelse til de andre. Jeg tror og håber dog, at det (dvs. performance capture) ikke bliver hverdagskost. Jeg forstår, når det kan bruges som en god del af historiefortællingen, og jeg er sikker på, man vil overveje det. Jeg tror dog ikke, det kommer til at blive almindeligt."

Skuespilkunst som en babushka-dukke

I sin computerskabte rolle stod Guy Henry lidt i en situation, hvor han – for at citere Robert Downey Jr.'s Kirk Lazarus fra "Troping Thunder" – var fyren, som spillede en fyr forklædt som en anden fyr.

"Normalt er dit job som skuespiller at foregive at være en anden person. Her var det mig, som foregav at være Peter Cushing, der foregav at være Tarkin. Jeg er grundlæggende ikke en imitator. Jeg prøvede at lave min bedste Tarkin med de rullende r'er og stemmen, så godt jeg kunne, hvorefter Gareth (Edwards) ville sige 'Ok, slap af. Bare prøv at være lidt mere Guy nu," fortæller Guy Henry.

Guy Henry har bl.a. været med i den sidste "Harry Potter"-film og en stribe serier, deriblandt lægeserien "Skadestuen i Holby". Det var svært for ham at holde sin involvering i "Star Wars"-franchisen hemmelig for resten af holdet, specielt fordi han på grund af de mange reshoots stod stand by i over 18 måneder.

"Fordi historien ændrede sig over tid, blev jeg ved med at tro, at jeg var færdig. Arbejdet er ovre, og nu kan jeg gudskelov lægge mig ned. Så sagde de, 'Kunne du for resten kigge forbi i næste uge og lave en halv linje her og der?'. Det var ganske enkelt uhyggeligt, fordi jeg ikke havde lyst til at svigte en kæmpe film og samtidig heller ikke ville svigte Peter Cushing."

Guy Henry har endnu ikke hørt fra Peter Cushings familie, men er under alle omstændigheder stolt over det færdige resultat.

Kommentarer

"Rogue One"-skuespiller håber ikke "performance capture" bliver en tendens

  • 0

    Så længe de passer ind i de film de har været med i, kan jeg ikke se noget problem i det. Men det skal selvfølgelig laver godt :)

    Geekalot 8-01-17 12:19

  • ★★★★0

    Jeg synes det var en kritisk fejlvurdering at putte ham i filmen. Det fungerede simpelthen ikke for mig. Måske fordi det ikke var perfekt. Måske bare fordi man ved det er en effekt, men uanset hvad så kan jeg dårligt koncentrere mig om andet i scenerne. Jeg ville langt have foretrukket at de havde castet en skuespiller og ramt det så godt de kunne i stedet.

    gi-jones 8-01-17 14:39

  • ★★★★★0

    Jeg synes det var en kritisk fejlvurdering at putte ham i filmen. Det fungerede simpelthen ikke for mig. Måske fordi det ikke var perfekt. Måske bare fordi man ved det er en effekt, men uanset hvad så kan jeg dårligt koncentrere mig om andet i scenerne. Jeg ville langt have foretrukket at de havde castet en skuespiller og ramt det så godt de kunne i stedet.

    Helt enig. Det var distraherende og tog al luften ud af de scener han var med i. Det havde været langt bedre, hvis de enten havde skrevet karakteren helt ud af filmen eller castet en anden skuespiller til rollen.

    Kruse 8-01-17 16:58

  • 0

    Pudsigt. Det distraherede kun mig et kort øjeblik, fordi jeg blev i tvivl om, hvorvidt det var samme skuespiller. Ellers fungerede scenerne ganske fint set fra mit synspunkt.

    Nød i det hele taget filmen noget mere end The Force Awakens, som jeg syntes mindede for meget om A New Hope. Så var Rogue One anderledes forfriskende.

    Kviesgaard 8-01-17 17:12

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen