Roland Emmerich planlægger film om 2. Verdenskrig

Roland Emmerich, der i næste måned er klar med "Independence Day: Resurgence", ser ud til at tage tilbage i tiden med sin næste film, som han lige nu er ved at forberede.

Filmen vil blive baseret på de historiske begiver omkring Slaget om Midway, der var et søslag mellem den japanske og amerikanske flåde ved Midwayøerne i Stillehavet under 2. Verdenskrig. Det fandt sted i juni 1942, seks måneder efter det japanske angreb på Pearl Harbor.

Det japanske mål med angrebet på Midway var at lokke de få tilbageværende amerikanske hangarskibe i en fælde og sænke dem. Hvis operationen var lykkedes, ville den amerikanske flåde være blevet neutraliseret i Stillehavet i hvert fald til langt ind i 1943. Målet var at eliminere USA som strategisk magt i Stillehavet og dermed give Japan frie hænder til at etablere kontrol over Asien. Slaget anses for at være et af de vigtigste søslag under 2. Verdenskrig.

Roland Emmerich siger om filmen: "På det tidspunkt var amerikanerne de undertippede. Det var et af de øjeblikke, hvor folk mod alle odds stod sammen og gjorde det umulige. Mange piloter døde i denne kamp. Jeg vil gerne lave et monument for dem, og det ville være fantastisk at lave en film om det."

Selvom Emmerich primært er kendt for sine scifi- og katastrofefilm som "Stargate", "The Day After Tomorrow" og "2012", har han tidligere stået bag historiske dramaer som "The Patriot", "Anonymous" og "Stone Wall". Og, nå ja, "10,000 BC"...

Kommentarer

Roland Emmerich planlægger film om 2. Verdenskrig

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen