Russere sagsøger Netflix for manglende adgang

Netflix lukkede ned for streamingtjenesten i Rusland i protest mod landets uprovokerede og ulovlige invasion af Ukraine.

I kølvandet på Ruslands invasion af Ukraine har en lang række vestlige selskaber bremset deres aktiviteter i landet – bl.a. har Hollywoods filmselskaber valgt ikke at udgive nogen nye film i de russiske biografer på ubestemt tid.

Netflix besluttede også i marts at lukke ned for adgangen til streamingtjenesten i Rusland, og derudover sløjfede Netflix også alle de lokale produktioner, som blev lavet landet.

Og nedlukningen af Netflix i Rusland har nu fået talrige russiske Netflix-brugere til at reagere og forlange et retsligt opgør.

Hør også: Moovy og Den Uafhængige diskuterer russiske stereotyper og filmisk propaganda

Variety skriver, at i alt 20 russere – hvilket er det antal borgere, der i samlet flok skal ønske en retssag for derved at udløse et gruppesøgsmål – i samarbejde med det russiske advokatfirma Chernyshov, Lukoyanov & Partnere nu sagsøger Netflix. Variety rapporterer i øvrigt, at flere hundrede russiske Netflix-brugere også var klar på at slutte sig til søgsmålet.

Ifølge søgsmålet har Netflix indgået "en offentlig kontrakt med sine abonnenter, der umuligt kan droppes på baggrund af en ensidig afvisning af ens forpligtelser." Og derfor – mener "de skadelidte" – har Netflix' beslutning overtrådt brugernes rettigheder såvel som den russiske nations forbrugerrettigheder.

Sagsøgerne forlanger 60 mio. rubler (cirka 5 mio. kroner) i kompensation, og at Netflix samtidigt rammes af en bøde på cirka 30 mio. rubler (cirka 2,5 mio. kroner). Og hvis Netflix taber sagen og nægter at betale bøden, så lægger russerne op til, at bøden skal gøres markant større.

Variety har kontaktet Netflix for at få en kommentar, men selskabet har altså ikke udtalt sig om sagen endnu.

Rusland har omkring én million Netflix-abonnenter, som hver især betaler 800 rubler (cirka 65 kroner) om måneden for adgang til tjenesten. Det er altså cirka 65 mio. kroners indkomst, som selskabet takker nej til hver måned i øjeblikket.

Kommentarer

Russere sagsøger Netflix for manglende adgang

 • ★★★★★★1

  Synes heller ikke Netflix skulle have lukket for adgangen. I stedet skulle de have smidt en masse vestlig propaganda ind på tjenesten. Så havde Putin, undskyld Rusland's demokratiske valgte regering selv lukket det og så kunne Netflix havde sagsøgt Rusland i stedet;-)

  T. Nielsen16-04-22 11:59

 • ★★0

  De må vel selv bestemme hvor de driver forretning, og hvis ikke de trækker penge, så gør de vel intet galt.

  Weird_J16-04-22 12:08

 • ★★★★★★0

  De må vel selv bestemme hvor de driver forretning, og hvis ikke de trækker penge, så gør de vel intet galt.

  Hvis folk har betalt på forhånd, så er det vel et kontraktbrud

  Guldager16-04-22 12:10

 • ★★0

  Ja har selvfølgelig ikke tjek på om de har års abonnement eller den slags:-). 
  Syntes også at T. Nielsens forslag have været bedre faktisk:-)

  Weird_J16-04-22 12:15

 • 1

  Hvis folk har betalt på forhånd, så er det vel et kontraktbrud

  Det er rigtigt nok, men hvis Netflix trækker sig helt ud af Rusland, så er det vel pænt svært at sagsøge dem.

  Lord Nikon16-04-22 12:17

 • ★★★★★1

  Jeg sagsøger russere for at sagsøge Netflix for manglende adgang!

  David Lund16-04-22 12:35

 • 1

  Kan vi så osse sagssøge russerne for at nægte adgang til mad og vand til indbyggerne i Mariupol ???

  Pistolprinsen18-04-22 20:17

 • ★★★★★1

  Jeg håber, Netflix forklarer dem, at det er fordi deres præsident fører krig, og at tusindvis af russiske soldater er døde og har henrettet massevis af civile ukrainere. 

  Lars!18-04-22 22:41

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen