Rutger Hauer: "Blade Runner 2049" havde ingen sjæl

Rutger Hauer, der i dag måske bedst huskes for sin rolle som replikant i Ridley Scotts sci-fi-klassiker "Blade Runner", har ikke mange pæne ord at sige om efterfølgeren.

I et interview med The Hollywood Reporter lægger Rutger Hauer ikke fingre imellem i sin kritik af Denis Villeneuves omdiskuterede "Blade Runner 2049".

"Den ser flot ud, men jeg har svært ved at se, hvorfor den film var nødvendig. Jeg synes bare, at hvis noget ['Blade Runner', red.] er så smukt, burde man lade det være i fred og lave en anden film," siger den nu 74-årige skuespiller og fortsætter:

"På mange måder handlede 'Blade Runner' ikke om replikanter, men om, hvad det vil sige at være menneske. Det er ligesom 'E.T.' Men jeg er ikke sikker på, hvad spørgsmålet var i den anden 'Blade Runner'. Det er ikke en karakterdreven film, og der er ingen humor, der er ingen kærlighed, der er ingen sjæl. Du kan se, at den er en hyldest til den originale, men det er ikke nok for mig. Jeg vidste, at det ikke ville fungere."

Udover sin rolle i "Blade Runner" har Rutger Hauer medvirket i film som "The Hitcher", "Blind Fury" og "Hobo with a Shotgun". Han er for øjeblikket i Berlin for at promovere sin nyeste film, bibel-actiondramaet "Samson".

Kommentarer

Rutger Hauer: "Blade Runner 2049" havde ingen sjæl

 • ★★★0

  Mnjah, kan da også nævne en Rutger Hauer film eller to, uden megen sjæl :-)

  Og Blade Runner skal være i fred!? Hvor mange udgaver er det lige vi er oppe på? 

  Gasivodo23-02-18 17:27

 • ★★1

  Jalousi er en grim ting. 

  Ellers er Rutger Hauer stadig ok i min bog.

  Essal23-02-18 19:37

 • ★★2

  Det er ikke en karakterdreven film, og der er ingen humor, der er ingen kærlighed, der er ingen sjæl.

  For den første Blade Runner er en kærlighedskomedie?

  #sarkasmekanforekomme

  Tiany23-02-18 21:45

 • 2

  Han er sgu ikke for smart at høre på. BR2049 var og er fremragende. 

  PatrickJane24-02-18 09:40

 • 0

  www.youtube.com/watch

  Bobby Long24-02-18 11:16

 • ★★★2

  Jeg er klart på Team Rutger. Sandheden skal tilsynelandende komme fra fulde hollændere.

  Dolphinfriendly25-02-18 02:16

 • ★★★★★★0

  Den evigt objektive sandhed om filmkunsten;)

  T. Nielsen25-02-18 07:08

 • ★★★★0

  Den evigt objektive sandhed om filmkunsten;)

  Dem er der mange af!

  David Lund25-02-18 07:28

 • ★★★★★★0

  Dem er der mange af!

  Nemlig!

  T. Nielsen25-02-18 08:02

 • ★★★★0

  Send fulderikken en YoYo med fri fragt til Nederland. 

  Babo25-02-18 08:17

 • 0

  Håber på på den 3.
  så jeg kan få et svar på om det minde med af gemme træhesten, var hendes virkelige minde

  Jannick 2-03-18 13:42

 • ★★★★1

  Jeg synes, det er en god film, en flot film, at den fungerer. Men jeg må også medgive, at jeg synes Rutger har en pointe. Iscenesættelsen og tempo er meget i sync med erkendelsen af 1'erens ikoniske plads i sci-fi historien. .

  Det er godt med ambitioner og jeg er ikke i tvivl om, at Villeneuve kendte farerne ved at gå i fodsporene af originalen og ind imellem føles det for klinisk, for langsomt, for dvælende ved produktionen.

  Og jeg ville formentlig ikke have haft de kvababbelser, hvis ikke det netop var pga. forlægget og det, at man havde noget "at måle sig med". Villeneuve gør jo blot det han er bedst til og som jeg ELSKEDE i Sicario. Og havde man slettet den originale Blade Runner fra mit sind, ville jeg formentlig have ligget på en 9'er.

  Nu kan jeg bare ikke lade være med at holde dem op mod hinanden og der kunne jeg godt have tænkt mig en anelse mere fanden-i-voldskhed og en knivspids mere brutal klipning.

  Humoren? Det er cherry on top og jeg vil faktisk hellere at Villeneuve undlod at forsøge sig mere end han gjorde i 2049. 

  Harrison Ford var fuldkommen magisk i 80'erne, hvad angik kombinationen af glimt i øjet og seriøsitet og han rammer faktisk den tone og kombination over al forventning i 2049. Han er blot for meget birollefigur.

  Jeg tror, at en omskreven slutsekvens med fokus på interaktion mellem to sårede Blade Runners mod skurken og en fin homage til Harrison, kunne have inciteret den "sjæl", som Rutger efterlyser. 

  Bruce 2-03-18 14:09

 • ★★★★0

  Jeg synes mere og mere om den for hvert gennemsyn og har efterhånden også stødt på en del filmnørder online, der endda mener den overgår originalen. Jeg er ikke helt enig i dette, men jeg synes den er tættere på, end milevidt fra. Som enhver ambitiøs sci fi er det ikke uden ridser i lakken, men efter at have fordybet mig lidt grundigere i filmen, ja der må jeg sgu tage hatten af for Villeneuve og co, som VAR den helt rette til opgaven. Hvad ‘Rutger’ mener med manglende ‘sjæl’ kan vi hver især lægge noget forskelligt i, uden det er mere rigtigt af den grund. Så jeg giver ikke en rød reje for udtalelsen. 

  Babo 2-03-18 15:15

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen