"Saw"-franchisen har nu indtjent 1 milliard dollars

Takket være "Spiral" har den blodige gysersaga nu nået en mægtig milepæl.

På tværs af efterhånden ni film har den gruopvækkende og gådefulde "Saw"-filmserie skræmt livet af talstærke biografgængere – senest i "Spiral" med Chris Rock, som for nylig udkom i biffen herhjemme.

Og i den forgangne weekend rundede "Saw"-sagaen en vild milepæl: Variety rapporterer, at idet "Spiral" indtjente knap 7 mio. dollars på verdensplan i den forgangne weekend, så har franchisen som helhed nu indtjent 1 milliard dollars globalt.

Læs også: "Fast & Furious 9" tjener kassen i de asiatiske biografer og giver Hollywood håb

Således har producenterne bag "Saw"-filmene virkelig tjent kassen, for de ni film har hver især blot kostet mellem 1 og 20 mio. dollars at producere.

Det er også en imponerende bedrift, idet filmene generelt er blevet slagtet af kritikerne – de scorer som regel cirka 30% positive bedømmelser blandt journalisterne ifølge Rotten Tomatoes. Men man behøver selvsagt ikke vinde kritikernes gunst for at sejre ved billetlugerne.

Den første "Saw"-film blev produceret for blot 1,2 mio. dollars og udkom i 2004. Filmen var udtænkt af James Wan og Leigh Whannell, som siden da er blevet veritable titaner inden for gysergenren med film som "Insidious", "The Conjuring" og "The Invisible Man" på CV'erne.

Kommentarer

"Saw"-franchisen har nu indtjent 1 milliard dollars

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen