Scanbox bringer prisvindere hjem fra Cannes

Den danske filmdistributør Scanbox har været på indkøb i Cannes og købt en række af vinderne med hjem. Disse kan ses herunder.

"I, Daniel Blake"

Søndag aften vandt den britiske filmveteran Ken Loach Den Gyldne Palme for det politiske drama "I, Daniel Blake". Loach vandt for "Vinden der ryster kornet" i 2006, og han har tidligere været nomineret for titlerne "Route Irish", "The Angels' Share" og "Jimmy's Hall".

"I, Daniel Blake" er Ken Loachs 13. film. Den handler om den 59-årige tømrer Daniel (Dave Johns), som må sygemeldes på grund af en arbejdsskade. Men da myndighederne alligevel anser ham for at være arbejdsdygtig, ender han med ikke at kunne få sygedagpenge. Daniel tvinges derfor til at være jobsøgende for at få understøttelse, og dagene fyldes med febrilske forsøg på at udfylde blanketter korrekt og vente i lange telefonkøer. Sammen med den arbejdsløse alenemor Kate (Hayley Squires), som er havnet i samme kringlede bureaukrati, forsøger Daniel at få oprejsning mod systemet.

Filmens danske biografpremiere er endnu ikke fastlagt.

"It's Only The End of The World"

Juryens Grand Prix gik til den fransk-canadiske instruktør Xavier Dolan for familiedramaet "It's Only The End of The World". Det er 5. gang, den kun 27-årige Dolans film er blevet udtaget til Cannes Filmfestival. Filmen er et drama om forfatteren Louis (Gaspard Ulliel), der efter 12 års fravær vender tilbage til sin fødeby for at fortælle sin familie, at han skal dø. Men genforeningen bliver ikke som planlagt. Hurtigt vækkes gamle minder og ærgrelser til live, og spændingerne mellem familiens medlemmer dukker op til overfladen. Ingen i Louis' familie har viljen til at lytte til hinanden, før de selv har fået luft for deres frustrationer. Ud over Gaspard Ulliel medvirker Vincent Cassel, Marion Cotillard, Léa Seydoux og Natalie Baye.

Dansk biografpremiere forventes i starten af 2017.

"The Salesman"

Den Oscarvindende instruktør Asghar Farhadis roste drama "The Salesman" modtog to priser. Filmen vandt for bedste manuskript og bedste mandlige skuespiller (Shahab Hosseini). I "The Salesman" tvinges ægteparret Emad (Shahab Hosseini) og Rana (Taraneh Alidoosti) til at forlade deres hjem i en fart, da et renoveringsprojekt i nabobygningen truer deres sikkerhed. De flytter ind i en tilfældig lejlighed i centrum af Teheran. Men en hændelse, der har kobling til lejlighedens tidligere ejer, kommer til at forandre det unge pars liv dramatisk.

Dansk biografpremiere forventes i starten af 2017.

"Captain Fantastic"

I sidekonkurrencen Un Certain Regard vandt Matt Ross prisen for bedste instruktion for det anmelderroste, feelgood-drama "Captain Fantastic". Viggo Mortensen spiller den hengivne og meget anderledes far, Ben, der sammen med sine seks børn bor langt inde i en skov isoleret fra civilisationen. Han har dedikeret sit liv til ét formål: at sikre, at børnene bliver til nogle ekstraordinære voksne mennesker. Men da en tragedie rammer familien, er de nødt til at forlade det paradis, de selv har skabt, og bevæge sig ind i en ukendt verden. En verden, der udfordrer Bens ide om, hvad det vil sige at være forælder og dermed sætter spørgsmålstegn ved alt det, børnene hidtil har lært.

Dansk biografpremiere 4. august.Ud over de prisvindende titler har Scanbox sikret sig rettigheder til en række andre titler fra Cannes, herunder åbningsfilmen "Café Society" instrueret af Woody Allen, Paolo Virzìs "Like Crazy", Mohamed Diabs "Clash", David Mackenzies "Hell or High Water" og "Paterson" instrueret af Jim Jarmusch.

Kommentarer

Scanbox bringer prisvindere hjem fra Cannes

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen