Sean Penn laver dokumentar i Ukraines krigszone

Den Oscar-belønnede skuespiller/filmmager landede i krigsramte Kiev tidligere på ugen.

De fleste af os sidder formentlig klinet til skærmen i øjeblikket – om det så er vores tv, tablet eller telefon – alt imens vi følger Ruslands frygtelige, blodige invasion af nabolandet Ukraine.

Vi har allerede set videoreportager fra flere journalister, herunder danske af slagsen, fra det krigsramte land, der netop nu bombes af russiske missiler.

Men en kæmpe Hollywood-stjerne befinder sig også på landjorden: 61-årige Sean Penn, som netop nu er i Ukraine, hvor han laver en dokumentar om invasionen.

Læs også: Sean Penn nægter at medvirke i tv-serie, før alle er corona-vaccineret

Produktionsselskabet Vice Studios bekræfter over for flere amerikanske medier, inklusive Variety, at den Oscar-belønnede skuespiller ("Mystic River", "Milk"), som også har instrueret adskillige film og musikvideoer, netop nu befinder sig i Ukraine og laver en dokumentar i samarbejde med Vice og Endeavor Content.

Penn besøgte også Ukraine tilbage i november 2021, hvor han tog hul på forarbejdet til sin dokumentar efter at have mødt flere fra det østeuropæiske lands militær. Penn landede i Kiev tidligere i denne uge, og i går dukkede han op til en pressebriefing i hovedstaden.

Ukraines regering har også udstedt en officiel meddelelse om Penns tilstedeværelse i landet: "Instruktøren kom specifikt til Kiev for at dokumentere alt, der netop nu foregår i Ukraine, og for at fortælle verden sandheden om Ruslands invasion af vores land.

"Sean Penn er en af dem, der støtter Ukraine i Ukraine i dag. Vores land er taknemmelig for, at han udviser så meget mod og ærlighed.  Sean Penn udviser en tapperhed, som mange andre har savnet, inklusive visse vestlige politikere."

Penn har altid været en udtalt krigsmodstander, som hyppigt har brugt sin stemme og platform til at hjælpe humanitære organisationer. Idet krigen i Ukraine stadig udspiller sig, vides det naturligvis ikke, hvornår Penns Ukraine-dokumentar udkommer.

Kommentarer

Sean Penn laver dokumentar i Ukraines krigszone

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen