Skaberen af Svampebob Firkant er død

Stephen Hillenburg døde som følge af sygdommen ALS og blev kun 57 år.

Manden bag den gakkede tegnefilmsserie om SvampeBob Firkant, Stephen Hillenburg, er død.

Hillenburg, der oprindeligt var uddannet marinebiolog, begyndte karrieren som animator i 1987 på det prestigefyldte California Institute of the Arts, hvorfra han modtog sin Master of Fine Arts i 1992.

Den første episode af "Svampebob Firkant" fik premiere på Nickelodeon i 1999, og den Emmy-vindende serie har i omegnen af 250 afsnit – foruden to spillefilm med titlerne "SvampeBob Firkant – The Movie" og "SvampeBob: En rigtig landkrabbe" fra hhv. 2004 og 2015.

Stephen Hillenburg har både fungeret som forfatter, producent og instruktør på animationsserien om den elskelige SvampeBobs syrede eventyr på havets bund, hvor han i selskab med vennerne Patrick Søstjerne og Eugene Krabbe – samt ikke mindst den tvære nabo, Blækvard Tentakel – oplever alskens morsomme og løjerlige optrin.

Serien og filmene appellerer – blandt andet på grund af undervandsuniversets sofistikerede og bizarre humor – ikke kun til børn. De dybt originale karakterer fra Bikini Bottom har fans i alle aldre, der trofast følger begivenhederne i og udenfor den ananas, hvor havsvampen SvampeBob har til huse – i selskab med sin hussnegl, Gary.

Stephen Hillenburg efterlader sig hustruen Karen og sønnen Clay.

Kommentarer

Skaberen af Svampebob Firkant er død

 • ★★★2

  Jeg læste godt om det i går og var meget overrasket. Jeg anede ikke, at han var ramt af den forfærdelige sygdom, som jo desværre er uhelbredelig.

  Stephen Hillenburg skabte med Svampebob Firkant et helt unikt univers for både børn og voksne, som er vidunderligt syret og gakket og fyldt med herlige voksenorienterede referencer, som jeg flere gange har klasket mig på lårene af grin over. Jeg elskede også Svampebobs dueller mod hans nemesis Plankton.

  Hvis man ikke kender serien eller de to film, kan jeg varmt anbefale begge dele.

  Hvil i fred Stephen Hillenburg og tak for at os fans har fået lov til at opleve dit dybt fantasifulde og geniale univers.

  NightHawk28-11-18 20:11

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen