Skaberne af "Sherlock" sætter tænderne i Dracula

BBC-serien "Sherlock" rullede i starten af året de – indtil videre – sidste afsnit ud, og går man og hungrer efter mere af samme skuffe til at udfylde hullet efter Sherlock Holmes-føjletonen, kan der nu være spændende nyt på vej. Variety skriver nemlig, at folkene bag "Sherlock" har udset sig Grev Dracula som deres næste projekts omdrejningspunkt.

Det drejer sig nærmere betegnet om Steven Moffat og Mark Gatiss, forfatterne bag den succesfulde serie om Holmes og Watson. Gatiss optrådte også foran kameraet i serien, hvor han jævnligt dukkede op som hovedpersonens bror Mycroft Holmes. De to herrer vil i selskab med producer Sue Vertue, der også arbejdede på "Sherlock", forsøge sig med en nyfortolkning af Bram Stokers klassiske roman fra 1897.

Serien er fortsat i de tidlige planlægningsfaser, men det forventes, at projektet vil blive udformet i samme miniserie-format, som man lavede "Sherlock" efter. Om "Dracula" også vil foregå i nutiden, hvor de herrers version af Sherlock Holmes boltrede sig, eller om historien vil udspille sig i 1800-tallet ligesom forlægget, vides endnu ikke. BBC skulle dog allerede være i færd med at sikre sig tv-rettighederne til projektet.

Den blodtørstige vampyrgreve har altid været en inspirationskilde for film og tv-industrien, der siden Murnaus "Nosferatu" i 1922 har skudt alskens forskellige varianter af historien ud med skiftende succes til følge. Senest prøvede Universal i 2014 med deres "Dracula Untold", mens NBC kørte en enkelt sæson af tv-serien "Dracula" tilbage i 2013 med Jonathan Rhys Meyers ("The Tudors") i hovedrollen. For nylig er karakteren også dukket op i bla. Showtimes "Penny Dreadful"-serie og de animerede "Hotel Transylvania"-film.

Med andre ord lader det altså til, at der stadig er bid i historien om den glubske greve fra Transsylvanien.

Kommentarer

Skaberne af "Sherlock" sætter tænderne i Dracula

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen