Skuespilleren Brian Dennehy er død, 81 år gammel

Dennehy spillede bl.a. den onde sheriff i "Rambo: First Blood" og et rumvæsen i Ron Howards "Cocoon".

Dennehys datter, Elizabeth, har bekræftet i et opslag på Twitter, at hendes far netop er død af naturlige årsager. Hun slår samtidig fast, at Dennehy ikke var blevet smittet med coronavirussen.

Brian Dennehy vandt to Tony-priser for sin indsats i teaterstykket "Death of a Salesman", og i 2001 vandt han en prestigefyldt Golden Globe-pris for sin præstation i en tv-film baseret på stykket af samme navn.

Men de fleste kender nok Dennehy bedst fra den første film om Vietnam-veteranen John Rambo, "First Blood" fra 1982, hvori Dennehy spillede den stædige, spydige sheriff, som fik Rambo til at gå amok i Washingtons skove.

Dennehy spillede også ordenshåndhævere i "Gorky Park", "Silverado", "F/X" og "Assault on Precint 13"-remaket fra 2005. Derudover spillede han over for Harrison Ford i "Presumed Innocent" (1990) og et rumvæsen i "Cocoon" (1985), og han var meget aktiv på både de skrå brædder og i tv-verdenen.

Dennehy efterlader sig sin hustru samt børnene Elizabeth, Kathleen, Dierdre, Cormac og Sarah.

Kommentarer

Skuespilleren Brian Dennehy er død, 81 år gammel

 • ★★★1

  RIP, husker ham altid for solidt skuespil og for at brænde igennem i sine roller. 

  Gormanden16-04-20 20:23

 • ★★★★★1

  Det var sgu da trist at høre. 

  Jeg har altid godt kunnet lide Brian Dennehy som altid - ligegyldigt om de film han medvirkende i var gode eller dårlige - leverede en top professionel og bundsolid præstation i sine roller igennem hele sin karriere.

  Altid karismatisk og troværdig med en herlig underspillet og knastør humor var han en skuespiller, man altid kunne regne med leverede varen. 

  Johans nekrolog synes jeg er rigtig godt skrevet og den opsummere perfekt hans karriere og de mest kendte roller og film Brian Dennehy medvirkende i.

  Jeg vil så gerne supplere yderligere med et par film, som jeg varmt kan anbefale at tjekke ud, hvis man vil se mere med ham.

  Den ene er action-thrilleren "Best Seller", hvor Dennehy spiller over for James Woods, og den anden er actionfilmen "The Last of The Finest" med bl.a. Bill Paxton, Joe Pantoliano og Jeff Fahey på rollelisten. Begge film kan fås på Bluray.

  youtu.be/wXwetpJqIRs

  youtu.be/L8qQu1MT6Wo

  Hvil i fred, Brian Dennehy og tak for de mange fremragende præstationer.

  NightHawk17-04-20 00:49

 • 0

  @NightHawk - ved du om de to Blurays er regionsfri?

  Cool Hand Luke21-04-20 16:48

 • ★★★★★0

  @NightHawk - ved du om de to Blurays er regionsfri?

  De er udgivet af hhv. Olive Films ("Best Seller") og Kino Lorber ("The Last of the Finest") i USA, så begge film er kun Region A. 

  NightHawk21-04-20 18:01

 • 1

  Tak for svar.

  Jeg kunne se, at Best Seller findes i en spansk udgave, men jeg var egentlig mere interesseret i TLotF.

  Det er ofte et lotteri, hvorvidt de er regionsfri fra USA eller ej. Bluray.com har desværre ikke info på sidstnævnte.

  Jeg har fx et par film fra Mill Creek, men der kan regionskodningen ligefrem variere inden for forskellige varianter af samme film.

  Cool Hand Luke21-04-20 20:04

 • 0

  Ah - kiggede lige et par andre releases fra Kino Lorber på bluray.com - de er enten untested eller locked, så desværre :(

  Cool Hand Luke21-04-20 20:08

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen