Skuespilleren Tommy 'Tiny' Lister er død, 62 år gammel

Igennem sin brogede karriere spillede Lister bl.a. Jordens præsident, en krigerisk klingon og en ørkenræv.

Den amerikanske eks-wrestler og skuespiller Thomas Duane Lister Jr. er netop blevet fundet død i sin lejlighed i Californien efter at have døjet med corona-lignende lidelser de seneste dage.

Det bekræfter Listers manager, Cindy Cowan, som også fortæller, at skuespilleren for nylig måtte droppe nogle planlagte filmoptagelser på grund af sit dårlige helbred. Lister blev 62 år gammel.

Tilbage i 80'erne blev Lister en stjerne på wrestling-fronten og dystede bl.a. mod selveste Hulk Hogan. Inden for wrestling blev Lister kendt under øgenavnene "Zeus" og "Z-Gangsta", men øgenavnet "Tiny" har han brugt gennem det meste af karrieren, selvom den tårnhøje skuespiller var alt andet end "tiny" med en højde på hele 1,96 meter.

Hans store filmgennembrud kom nogle år senere i komedien "Friday", hvori han spillede en bølle, der terroriserer et nabolag med bl.a. Ice Cube og Chris Tucker som beboere.

Lister, som var blind på sit højre øje, havde også mindeværdige biroller i flere store genrefilm – bl.a. Christopher Nolans "The Dark Knight", hvori han spillede fængselsfangen på det ene skib i Gotham, som vælger at smide Jokerens detonator ud af vinduet i en af filmens mange mindeværdige scener.

Han spillede også Jordens præsident i sci-fi-actionbraget "Det femte element", og inden for den genre spillede han også den første klingon, som menneskeheden møder, i det første afsnit af "Star Trek: Enterprise".

Skuespillerens dybe, behagelige røst kunne også høres i bl.a. animationsfilmen "Zootropolis", hvor han spillede ørkenræven Finnick, og i videospillet "50 Cent: Bulletproof". Andre nævneværdige titler på Listers alenlange, imponerende CV er Tarantinos "Jackie Brown", komediehittet "Austin Powers in Goldmember" og Adam Sandler-filmen "Little Nicky".

Lister efterlader sig hustruen Felicia Forbes og parrets datter.

Kommentarer

Skuespilleren Tommy 'Tiny' Lister er død, 62 år gammel

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen