Sony overvejede at fyre Nikolaj Arcel fra "The Dark Tower"

Nikolaj Arcel har stort set kunnet gå på vandet siden sin debut som instruktør med "Kongekabale" tilbage i 2004, og derfor var det en tiltrængt udfordring, da Hollywood kaldte efter den Oscar-nominerede "En kongelig affære"-instruktør. Arcel står nu foran at kunne præsentere sin første store Hollywood-blockbuster med den 66 mio. dollars dyre "The Dark Tower" – men ikke alt tegner sig så lyserødt som tidligere.

For skal man tro Variety, så lå den første version, som Nikolaj Arcel viste til filmens producerer Modi Wizcyk og Tom Rothman, så langt fra det forventede resultat, at de begyndte at lede efter en mere erfaren instruktør til at overtage post-produktionen, ligesom man så med "Rogue One: A Star Wars Story" sidste år.

Den primære årsag til utilfredsheden skal findes i tre negative testvisninger af en effektmæssig ufærdig version, hvor specielt den voluminøse mytologi bag Stephen Kings bogunivers fremstod uforståelig for publikum. Producerne smed derefter yderligere 6 mio. dollars i produktionen for optage ekstra scener, der bedre kunne forklare, hvor filmens hovedkarakter The Gunslinger kom fra.

Den ufilmatiserbare fortælling

"The Dark Tower" anses for at være et af forfatterikonets største værker med sin blanding af western-myte og blodig fantasy, der strækker sig over otte bind og desuden inkorporerer karakterer fra Kings samlede bibliografi. Nogle af branchens tunge dreng som J.J. Abrams, Benicio del Toro og Ron Howard har alle været tæt på at tage den store opgave og som en anden Peter Jackson filmatisere det næsten ufilmatiserbare. 

Sidstnævnte Howard skulle sågar have været producernes favorit til at tage over fra Arcel. Den gamle håndværksinstruktør er som bekendt endt med at udfylde en lignende rolle i produktionen på den unavngivne Han Solo-film, som Phil Lord og Christopher Miller gik eller blev afskediget fra i juni.

Sandhedsværdien af ovenstående forlydender kan man muligvis blive lidt klogere på, når de første anmeldelser kommer ind i USA, hvor den har premiere i denne uge, mens vi må vente til 17. august med at se Idriss Elba som The Gunslinger og Oscar-vinder Matthew McConaughey som den gådefulde illusionist Man In Black.

Kommentarer

Sony overvejede at fyre Nikolaj Arcel fra "The Dark Tower"

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen