Sound & Vision - CPH:DOX: Her er de film, du skal se!

Årets musikfilmprogram byder blandt andet på Cave, Krautrock og stramme bukser.

Årets udgave af dokumentarfilmfestivalen CPH:DOX løber af stablen fra den 23. marts. Vanen tro byder også dette år på et særskilt program, der hylder musikken i alle dens afskygninger.

I sit program skriver festivalen selv: "Årets musikprogram er Absolute Music på en cocktail af LSD, rødvin og bland-selv-slik, strakt ud i fire dimensioner og udsat for den samme centrifugalkraft, som har vendt op og ned på hele vores forståelse af musikkens verden i det nye århundrede.

"Der er døde hvide mænd, der er farverige feministiske aktivister, og der er helt ukønnet kunstig intelligens. Sound & Vision-programmet er et rytmisk og ikke-algoritmisk kaninhul, hvor du kan møde Leonard Cohen og Leonard Bernstein, Stockhausen og XXXTENTACTION, Sinead O’Connor og et über-cool feministisk metalband fra Libanon – samt vor tids største stjerne: computeren."

Men tiden er måske knap, og du kan ikke nå det hele, så her er listen over, hvad vi i hvert fald skal se:

THIS MUCH I KNOW TO BE TRUE

Nick Cave behøver vel ingen nærmere introduktion. Sammen med sin bandkammerat Warren Ellis er de to nu at finde i dokumentar- og koncertfilmen "This Much I Know To Be True". Filmen vil kombinere sange fra Caves to seneste album med intime interviews, og filmen vil give os et endnu nærmere indblik i manden, myten og kunsteren Nick Cave.

Se også: Første klip fra Nick Cave og Warren Ellis-dokumentaren "This Much I Know to be True"

Sirens

Det hårdtrockende metalband "Slave to Sirens" er det første og eneste kvindelige trash metalband i Mellemøsten. Instruktør Rita Baghdadi tegner et portræt af en gruppe musikere, der må navigere i venskab, store egoer og ambitioner samtidig med, at de må stå på mål for en stor kulturel og konservativ modstand mod kvinder på musikscenen.

Meet Me In The Bathroom

I 00'ernes New York lykkedes det for en gruppe unge drenge og piger at give den døende rockgenre kunstigt åndedræt, og de fik samtidig salget af stramme jeans til at eksplodere!

Med bands som Yeah Yeah Yeahs, LCD Soundsystem og The Strokes fik en ny bølge af retrorock og discorytmer pludselig kickstartet en genre, der i slutningen af 90'erne lå for døden. Nu skulle alle have et bandnavn, der startede med "The". "Meet Me in the Bathroom" tegner et intimt og ærligt portræt af en by, en scene og en gruppe mennesker, der i et kort periode dominerede musikpressen.

A SOUND OF MY OWN

Efter faderens død bliver Marja Burchard leder af hans legendariske krautrock-kollektiv, Embryo, og hun skal nu stå på egne ben samtidig med, at hun bygger videre på det univers, hun er vokset op med. Filmen, der vandt prisen for bedste tyske dokumentarfilm på filmfestivalen Dok Leipzig, kombinerer arkivmateriale, legesyg brug af lyd og trippet animation i skabelsen af en helt unik dokumentaroplevelse.

Disse fire og 14 andre dokumentarfilm fra Sound & Vision-programmet kan ses og høres under dette års CPH:DOX.

Læs mere om Sound & Vision-programmet, find spilletider og køb billetter på CPH:DOX' hjemmeside her.

Kommentarer

Sound & Vision - CPH:DOX: Her er de film, du skal se!

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen