Spike Lee frigiver kortfilm om politivold som følge af optøjer i USA

Oven på en uge med demonstrationer og protester imod politivold har Spike Lee delt kortfilmen "3 Brothers" på sin Twitter-profil.

Udover coronavirussen kæmper USA i øjeblikket med store demonstrationer og protester mod politivold som følge af mordet på den afroamerikanske mand George Floyd i Minneapolis. Floyd døde af kvælning, da politibetjenten Derek Chauvin pressede sit knæ mod George Floyds nakke i næsten ni minutter.

Dødsfaldet har ført til store protester og demonstrationer i flere stater i USA, og nu melder filmskaberen Spike Lee sig ind i kampen ved at dele kortfilmen "3 Brothers – Radio Raheem, Eric Garner and George Floyd". Du kan se filmen her.

Den 63-årige filmmager er en af de mest prominente navne i amerikansk filmhistorie til at portrættere racehad, politivold og uroligheder blandt udsatte i ghettoerne. I sin nye kortfilm indsætter Spike Lee rigtige optagelser fra mordene på Eric Garner tilbage i 2014 og nu George Floyd sammen med mordet på karakteren Radio Raheem – fra instruktørens storfilm "Do the Right Thing" fra 1989 – da alle tre døde af politivold.

Til CNN udtaler Spike Lee: "Vold mod sorte er ikke noget nyt. Jeg bifalder ikke [voldelige handlinger], men jeg forstår, hvorfor folk handler, som de gør."

Kommentarer

Spike Lee frigiver kortfilm om politivold som følge af optøjer i USA

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen