"Star Trek 4" mister sin instruktør

"WandaVision"-instruktøren Matt Shakman skal i stedet lave Marvels nye "Fantastic Four"-film.

Siden den første "Star Trek"-film, "Star Trek: The Motion Picture", udkom tilbage i 1979, er der aldrig gået mere end syv år (og sædvanligvis blot to-tre år) mellem udgivelsen af sci-fi-franchisens film.

Men noget tyder på, at der kommer til at gå mere end syv år mellem 2016's "Star Trek Beyond" og dens længe ventede fortsættelse.

The Hollywood Reporter rapporterer nemlig, at "WandaVision"-bagmanden Matt Shakman ikke længere skal instruere den næste (og stadig unavngivne) "Star Trek"-film. I stedet skal Shakman formentlig instruere Marvels "Fantastic Four"-film, som udkommer engang i 2024.

Læs også: Marvels nye "Fantastic Four" lander i 2024

Shakman blev hyret til at instruere "Star Trek 4" tilbage i juli 2021, og et halvt år senere kom det frem, at filmen ville blive en direkte fortsættelse til de tre seneste "Star Trek"-film med Chris Pine og Co. om bord på Starfleet-rumskibet Enterprise.

Men den længe ventede sci-fi-film har oplevet en del intergalatisk turbulens siden da – i februar fandt vi ud af, at Pine og de andre skuespillere ikke anede, at de skulle medvirke i en ny "Star Trek"-film, før filmselskabet Paramount annoncerede projektet i pressen.

Flere af skuespillerne har dog siden da fortalt, at de glæder sig enormt til at vende tilbage til "Star Trek"-universet for første gang i årevis – herunder Simon Pegg, John Cho, Zoe Saldana, Karl Urban og førnævnte Pine.

Men det er mærkværdigt, at Paramount-chefen Brian Robbins tilbage i juni konstaterede, at filmen snart ville gå i produktion, men at instruktøren nu har forladt rumskibets bro.

"Vi er ærgerlige..."

Den næste "Star Trek"-film har tilmed allerede en amerikansk premieredato: den 22. december 2023. Og ifølge THR er Paramount allerede på udkig efter en ny instruktør, men Shakmans exit betyder formentlig, at den allerede udskudte film forsinkes yderligere.

Paramount udtaler om Shakmans exit: "Matt Shakman er en utrolig talentfuld filmmager, og vi er ærgerlige over, at timingen forhindrer ham i at instruere vores næste 'Star Trek'-film. Vi er taknemmelige for alle hans bidrag, og vi er begejstrede over det næste kapitels kreative vision og ser frem til at vise det for publikummer over hele verden."

Tilbage i 2016 mødte Moovy TV skuespillertruppen fra "Star Trek Beyond", som altså måske warper ind i biograferne igen om halvandet års tid. De interviews kan du (gen)se her:

Kommentarer

"Star Trek 4" mister sin instruktør

 • ★★★★★★0

  Jeg kan vitterligt ikke vurdere, om det er det store tab. Men selvsagt er det vel ofte skidt, når en produktion har problemer og udfordringer. Jeg havde stadig gerne set at Tarantino havde fået muligheden, for at smide sin Trek film i verden og gerne med ham som iscenesætter. Men har dog nok altid vidst, at det aldrig ville ske. 

  T. Nielsen27-08-22 13:52

 • ★★★2

  Er lettet over at Tarantino ikke vil spilde sin sidste film på Star Trek. Se det ville i sandhed være en KÆMPE skam.

  Essal27-08-22 14:38

 • 0

  Jeg synes efterhånden de skal prøve at komme videre. Der er sket en hel del med ST universet siden Chris og Co. fik tjansen med b.la. en ny Kirk introduceret i Strange New Worlds.

  Hvis Strange New Worlds fortsætte de lovende takter så synes jeg den næste film skal være centeret omkring Strange New Worlds crew.

  Evt. noget helt helt nyt.... men det er sikkert en for stor risiko $$ wise.

  Dominar Rygel XVI27-08-22 17:45

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen