"Star Trek II: The Wrath of Khan" får en prequel – som podcast

Nu får vi endelig hele historien om, hvad den tyranniske Khan og hans følgere lavede på planeten Ceti Alpha V, før de (igen) tørnede sammen med Kirk og Co.

Her på Moovy er vi naturligvis pinligt berørte over, hvor få "Star Trek"-nyheder vi bringer til dagligt, men det forsøger vi at råde bod på i dag ovenpå franchisens 56-års fødselsdag i går.

Ud over at både trailers og smugkig blev frigivet på nettet, så blev en ny "Star Trek"-serie også annonceret – der er dog ikke tale om franchisens 12. tv-serie, men i stedet franchisens første officielle podcast-serie.

Podcasten hedder "Star Trek: Khan - Ceti Alpha V", og som titlen antyder, så handler den om "Star Trek"-sagaens nok mest kendte skurk, den genmodificerede eks-diktator Khan Noonien Singh, som blev spillet af Ricardo Montalban i et afsnit af den oprindelige "Star Trek"-serie samt i spillefilmen "Star Trek II: The Wrath of Khan".

Læs også: Moovy og FORMAT Biograf inviterer til "Star Trek"-festival den 24. september!

I tv-episoden "Space Seed" fra 1967 forsøgte Khan uden held at dræbe kaptajn Kirk og overtage kontrollen af Kirks rumskib, USS Enterprise. Efter sit nederlag blev Khan forvist til planeten Ceti Alpha V, hvor han fik muligheden for at opbygge et nyt samfund.

Men som vi senere fandt ud af i "Star Trek II: The Wrath of Khan", så eksploderede Ceti Alpha V's naboplanet få år senere, hvorefter Khans nye hjem blev omdannet til en gold ørken. Og han bebrejdede (måske forståeligt nok) Kirk for aldrig at have tjekket op på Khan og hans følgere – inklusive Khans hustru, som døde efter katastrofen.

Og instruktøren bag "Star Trek II: The Wrath of Khan", Nicholas Meyer, er idémanden bag den kommende fiktionspodcast, som skildrer Khan og Co.'s liv på Ceti Alpha V i de 15 år mellem "Space Seed" og "Star Trek II: The Wrath of Khan".

Tilbage i 2017 skrev vi her på Moovy, at Meyer var ved at arbejde på en tv-serie om Khans oplevelser på ørkenplaneten, men produktionen fik aldrig grønt lys. Men nu får Meyer altså alligevel lov til at bruge de manuskripter, som han skrev til det skrottede tv-projekt.

"Star Trek: Khan - Ceti Alpha V" har endnu ikke fået en udgivelsesdato. Men husk, at Moovy og FORMAT Biograf den 24. september inviterer til "Star Trek"-filmfestival! Læs mere om den event og køb billetter her.

Kommentarer

"Star Trek II: The Wrath of Khan" får en prequel – som podcast

  • 1

    Men finder vi ud af hvorfor Khan har så gode boobs i filmen?

    NSF 9-09-22 17:33

  • ★★★0

    Prequel og Podcast tror det er de to ord, der starter med P, jeg bryder mig mindst om...

    Gasivodo 9-09-22 19:38

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen