"Star Wars: The Rise of Skywalker" omsider væltet af tronen ved USA's billetluger af "1917"

Sam Mendes' krigsfilm har allerede indtjent 400 mio. kroner på verdensplan.

På trods af generelt lunkne anmeldelser, og selvom den ikke har samme momentum som sine to forgængere, så har J.J. Abrams' "Star Wars: The Rise of Skywalker" bevaret førstepladsen ved USA's billetluger siden filmens nordamerikanske premiere den 20. december 2019.

Men filmen blev skubbet ned på andenpladsen i den snart forgangne weekend takket være Sam Mendes' kritikerroste krigsfilm "1917", som vi for nylig gav topkarakter her på Moovy.

Filmen udkom i 11 biografer kort før nytår, men forleden udkom den i yderligere 3.423 biografer i USA. Eksperter havde spået en weekend-indtjening på cirka 25 mio. dollars, men takket være en masse god omtale og dens to Golden Globe-statuetter fik filmen skovlet hele 36.5 mio. dollars ind.

"1917" udkom samtidig i en række andre lande og har i alt indtjent godt 60 mio. dollars på verdensplan – altså cirka 400 mio. kroner. Det forventes, at filmen får et boost i morgen, når Oscar-nomineringerne afsløres, og filmen formentlig dukker op i talrige kategorier.

Herhjemme udkom "1917" i biograferne den 2. januar, og herunder kan du se Moovy TV's interviews med holdet bag den succesfulde storfilm:

Kommentarer

"Star Wars: The Rise of Skywalker" omsider væltet af tronen ved USA's billetluger af "1917"

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen