Star Wars-instruktør bekræfter: Ingen Lando i "The Last Jedi"

Fan-favoritten fra de oprindelige Star Wars-film dukker heller ikke op i 8. kapitel af Skywalker-sagaen.

Star Wars-fans, der havde håbet på at se Billy Dee Williams gentage sin ikoniske rolle som den charmerende rebel Lando Calrissian i den kommende "Star Wars: The Last Jedi", bliver angiveligt skuffede. 

Filmens instruktør Rian Johnson bekræfter nemlig, at Lando heller ikke denne gang slutter sig til den "gamle garde" af skuespillere, der var med i de oprindelige Star Wars-film fra 70'erne og 80'erne, såsom Harrison Ford, Mark Hamill og Carrie Fisher, som alle gentog deres roller i seriens forrige kapitel, "Star Wars: The Force Awakens" fra 2015.

Og mens Hamill og Fisher endnu en gang kan opleves i rollerne som Luke Skywalker og Leia Organa i "The Last Jedi", forbliver Landos skæbne i galaksen langt, langt borte indtil videre uvis.

Lando-karakteren optrådte første gang i "Imperiet slår igen" fra 1980, mens sidste gang, Billy Dee Williams lagde krop til rollen som Calrissian, var i "Jedi-ridderen vender tilbage" fra 1983.

Iikke rigtig en plads i historien

Rian Johnson udtaler til Entertainment Weekly om fraværet af Lando i "The Last Jedi": "Han er ikke med i filmen, og det var ikke rigtig på tale. Jeg mener, jeg elskede den karakter. Det kunne have været sjovt at se ham, men det havde bare ikke rigtig en plads i historien."

80-årige Billy Dee Williams har selv ytret, at han gerne ville gentage rollen som Lando i de nye episode-film, men at han respekterer beslutningen om, at han altså ikke er tænkt ind.

Williams har dog lagt stemme til sin gamle karakter i den animerede og prisbelønnede serie "Star Wars: Rebels", og karakteren optræder med garanti i næste års "Solo: A Star Wars Story", hvor stortalentet Donald Glover har landet rollen som den unge udgave af Lando Calrissian i filmen om den unge Han Solo, spillet af Alden Ehrenreich.

"Star Wars: The Last Jedi" får dansk biografpremiere 13. december. 

Kommentarer

Star Wars-instruktør bekræfter: Ingen Lando i "The Last Jedi"

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen