"Star Wars"-klippere: "The Last Jedi" modarbejdede helt bevidst historien i "The Force Awakens"

J.J. Abrams´ faste klippere er mildest talt utilfredse med Rian Johnsons kontroversielle "Star Wars"-film.

Den nye "Star Wars"-trilogi har efterhånden fostret en hel del kontroverser – fra instruktørfyringer over brok over slettede scener til offentlige uenigheder mellem folk, der arbejdede på filmene.

Seneste eksempel på sidstnævnte finder vi i et interview med filmklipperne Maryann Brandon og Mary Jo Markey, som i årevis har samarbejdet med instruktøren J.J. Abrams, som skrev og instruerede "Star Wars: The Force Awakens" og "Star Wars: The Rise of Skywalker" – altså Skywalker-sagaens kapitel 7 og kapitel 9.

Læs også: Endnu en skuespiller bekræfter, at store scener blev klippet ud af "Star Wars: The Rise of Skywalker"

Og makkerparret er tydeligvis ikke glade for kapitel 8: Rian Johnsons "Star Wars: The Last Jedi", som da også fik en noget blandet modtagelse blandt fans:

"I bagklogskabens lys," siger Brandon, "føler jeg virkelig, at trilogien havde haft godt af at være drevet af én vision."

Derefter indskyder Markey: "Jeg kunne ikke være mere enig. Det er meget underligt, når den anden film helt bevidst modarbejder historien i den første film. Jeg beklager, men sådan føltes det altså."

Duoen taler om deres samarbejde med Abrams i et afsnit af podcasten "Light the Fuse".

I "Star Wars: The Last Jedi" mødte vi en udkørt og desillusioneret Luke Skywalker, som havde mistet tiltroen til både sig selv og Kraften, og både skuespilleren Mark Hamill og talrige fans var stærkt utilfredse med den skildring af helten.

J.J. Abrams har til gengæld altid været diplomatisk i interviews, når han er blevet adspurgt om sin mening om "Star Wars: The Last Jedi".

Kommentarer

"Star Wars"-klippere: "The Last Jedi" modarbejdede helt bevidst historien i "The Force Awakens"

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen