Stephen Kings efterfølger til "Ondskabens hotel" bliver filmatiseret

Mike Flanagan skal instruere det næste skræmmende kapitel, som får premiere i 2020.

Warner Bros. har nu afsløret, at en filmatisering af Stephen King-romanen "Doktor Søvn" – på originalsproget "Doctor Sleep" – officielt er under forberedelse. Horrorfortællingen er forfatterens egen opfølger til "Ondskabens hotel" fra 1977, der siden blev til Stanley Kubricks klassiske gyserfilm af samme navn, og nu får næste historie i sagaen altså også en film.

"Doktor Søvn" udkom i 2013 og handler om begivenhederne, der fulgte efter mareridtet på Overlook Hotel. Flere år efter den oprindelige historie følger romanen nemlig Danny Torrance, søn af hovedpersonen Jack fra "Ondskabens hotel", som kæmper med både sit sprængfarlige temperament, alkoholforbruget og ikke mindst minderne om helvedesnatten på det hjemsøgte hotel. Som voksen tumler Danny derfor med en masse problemer, der kun forværres, da han endnu en gang må stå ansigt til ansigt med kræfter af overnaturlig karakter.

Amerikanske Mike Flanagan kommer til at stå bag kameraet på filmversionen af Kings roman. Flanagan har allerede erfaring med at tilpasse en Stephen King-historie til filmmediet, da instruktøren sidste år stod bag "Geralds farlige leg" for Netflix. Derudover har Flanagan bl.a. instrueret gyserfilmene "Oculus", "Hush" og "Ouija: Origin of Evil".

Hollywood har for alvor igen fået øjnene op for Stephen King-filmatiseringer, og det nye projekt er derfor blevet en prioritet ovenpå Warners succes med kæmpehittet "It". "Doctor Sleep" forventes at få biografgængerne til at gyse fra 24. januar 2020.

Kommentarer

Stephen Kings efterfølger til "Ondskabens hotel" bliver filmatiseret

  • ★★★0

    Den ser jeg frem til. Ganske OK roman, af en 2'er at være ;-) og filmatiseringen af Gerald's Game var en positiv overraskelse her.

    Gasivodo25-05-18 22:40

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen