Steven Spielbergs "Hook" skulle have været en musical

Den legendariske og biografaktuelle "West Side Story"-instruktør var tæt på at lave sin første musical for 30 år siden.

Selvom Steven Spielberg-eventyret "Hook" fra 1991 ikke hører til blandt mesterens allermest kendte eller vellykkede film, har historien om den voksne Peter Pan alligevel en stor fanskare.

Nu afslører Spielberg i et interview i The Guardian, at "Hook" oprindeligt skulle have været en musical, men at filmmageren fik kolde fødder:

"Jeg blev en kylling efter den første uges optagelser og tog alle sangene ud. Det var det største paradigmeskifte, jeg nogensinde har forårsaget, mens jeg instruerede en film. Det virkede bare ikke rigtigt af en eller anden besynderlig grund. Måske følte jeg mig ikke klar til at lave en musical. Det var okay at lave disse små numre i '1941' og 'Indiana Jones og templets forbandelse', og senere var der en slags anti-tyngdekraftsdans til Bee Gees i 'Ready Player One'."

Læs også: "Hook"-prequel på tegnebrættet via Kickstarter

Der skulle gå 30 år fra indspilningerne af "Hook", til Spielberg omsider fik taget mod til sig og realiseret sin store drøm om at skabe en musical. Lige nu høster instruktørens biografaktuelle nyfortolkning af "West Side Story" stor ros blandt anmeldere og publikum, og her på Moovy har filmen fået topkarakter

Spielberg har siden barnsben været kæmpefan af Robert Wises originale og Oscar-belønnede musical-klassiker fra 1961, og filmmageren har tidligere udtalt, at genindspilningen har været et decideret drømmeprojekt for den snart 75-årige legende.

Måske succesen med "West Side Story" giver Spielberg lyst til at udforske musical-genren yderligere, men lige nu går det vellykkede remake altså sin sejrsgang – eller dans – i de danske biografer. 

Kommentarer

Steven Spielbergs "Hook" skulle have været en musical

 • ★★★★★★1

  De havde da ellers et godt hook;)

  T. Nielsen13-12-21 16:12

 • ★★★1

  Nogle musicals er man hooked på, andre ikke :)

  Gormanden13-12-21 16:18

 • ★★★★★★0

  De havde nok spillet pan fløjte til

  Wayne13-12-21 17:12

 • ★★1

  “Jeg blev en kylling efter den første uges optagelser og tog alle sangene ud.”

  Kære Steven Spielberg,

  Hvis du læser det her, vil jeg bare lige sige at du glemte at tage tre af sangene ud.

  Hilsen Michael

  Michael Andersen13-12-21 17:21

 • ★★★0

  Synes den dag i dag han gjorde det perfekt i Indiana Jones and the Temple of Doom.

  Lige netop MIN længde og så ellers afsted i en Ford Tri-Motor.

  Gasivodo13-12-21 18:14

 • 0

  Jeg synes, at Hook er perfekt, som den er. 

  Nickell14-12-21 16:20

 • ★★1

  “Hook” er bestemt ikke en perfekt film, men jeg er blevet mere og mere begejstret for hvert gensyn  - specielt efter jeg selv fik børn. Jeg knuselsker John Willliams’ helt igennem bedårende score, og så nyder jeg kemien mellem de charmerende karakterer - med undtagelse af Julia Roberts som jeg finder decideret fejlcastet. Jeg nyder det hyggelige univers med Robin Williams og Dustin Hoffman i absolut topform. 

  En undervurderet perle som jeg forbinder med juletiden, og derfor ofte ryger på i december. 

  Thomas Fenger14-12-21 18:15

 • ★★★★★1

  Jeg er enig med dig, hr. Fenger! Eller - det er faktisk først i mine voksne år, at det er gået op for mig, at filmen har ret åbenlyse svagheder. Men trods den overdrevne sentimentalisme, så synes jeg stadig det er en rigtig hyggelig film.

  David Lund14-12-21 18:54

 • ★★★★★★0

  Da den kom frem, elskede jeg den. Men siden fandt jeg at dens svagheder trak den ned. 

  T. Nielsen14-12-21 18:56

 • ★★★★★0

  Ja, jeg elskede den også som barnerumpe, men da jeg for et års tid siden forsøgte at se den for første gang i 20 år, kom jeg kun et kvarters tid ind i den :-(

  The Insider14-12-21 23:07

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen