Steven Spielbergs "The Post" bliver forbudt i Libanon

Filmen bliver ikke vist, da landets filmcensorer har nedlagt forbud.

Steven Spielbergs historiske drama "The Post" med Tom Hanks og Meryl Streep bliver ikke vist i biograferne i Libanon foreløbigt.

Få dage før premieren i Beirut har det Libanesiske Råd for Censur nedlagt forbud mod filmen. Ifølge en kilde involveret med den internationale udbredelse af filmen har Rådet sagt nej til "The Post" grundet en "boykot Israel"-liste. Steven Spielberg står på den liste på grund af hans prisvindende Holocaust-film fra 1993, "Schindlers liste", hvortil flere scener blev optaget i Jerusalem.

I maj blev "Wonder Woman" bandlyst fra de libanesiske biografer. Gal Gadot, der spiller hovedrollen som Diana Prince i filmen, stammer fra Israel og har været i den israelske hær.

Beslutningen om, at "The Post" ikke bliver vist i Libanon, kommer som lidt af et chok, da der i løbet af de sidste tre år er fem film – enten instrueret eller produceret af Spielberg – der har fået premiere i landet, deriblandt "Spionernes bro" og "Den store venlige kæmpe".

Beslutningen om at forbyde "The Post" er nu blevet sendt videre til Libanons indenrigs- og kommuneminister, der kan omstøde dommen og lade filmen få premiere alligevel.

Kommentarer

Steven Spielbergs "The Post" bliver forbudt i Libanon

 • ★★★★3

  Tænk hvis mennesker gik op i ting der betød noget. Verdensfred og glædelig jul...

  davenport16-01-18 13:52

 • ★★★0

  Jubelidioter

  Bruce16-01-18 14:35

 • 0

  Bare det at have sådan et Råd er dybt godnat! Fuck censur.

  Bony16-01-18 16:50

 • ★★0

  Der er film censur i del vestlige lande stadigvæk, men de er nok ikke så aggressive længere.

  Det fair nok hvis man vil boykotte Israel, men det bør jo være op til den enkelte forbruger at tage den beslutning.
  Gad godt vide hvad det er for en liste der henvises til? Det kan godt være at visse dele af Schindlers List er optaget i Israel, men det er jo helt tilbage fra 1993.

  Aranyhajú Nyárszépe16-01-18 17:49

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen