Storfilm om Karen Blixen har fundet sin instruktør

"Dronningen"-instruktør skal stå i spidsen for filmatiseringen af Tom Buk-Swientys bog af samme navn.

Sammen med dramatiker og manuskriptforfatter Jakob Weis skal May el-Toukhy realisere spillefilmen "Løvinden" om Karen Blixens liv i Kenya i årene 1914-1931.

"Jeg har altid opfattet Karen Blixen som et offer. Som en kvinde, der led en krank skæbne og betalte en høj pris på det personlige plan, trods den store anerkendelse hun opnåede i sit professionelle virke som forfatter. Men da jeg læste Tom Buk–Swientys bog, gik det for alvor op for mig, at hendes liv i Afrika var fyldt af modsætninger. Hun var ikke kun et offer for andres vilje og uvilje. Hun var også dominerende, egenrådig og i sine følelsers vold," fortæller el-Toukhy i en pressemeddelelse om baggrunden for sin interesse for projektet. 

May el-Toukhy er uddannet fra Statens Teaterskole i 2002 og siden fra Den Danske Filmskole i 2009. I 2015 spillefilmsdebuterede hun med kærlighedskomedien "Lang historie kort". Tidligere på året fik hun sit store gennembrud med "Dronningen", som senest er nomineret som dansk kandidat til Nordisk Råds Filmpris og nu står som ét af tre danske Oscar-bud.

"Løvinden" produceres af Mikael Rieks for Nordisk Film Production A/S og forventes at gå i produktion i 2021 med national og international premiere i 2022.

Kommentarer

Storfilm om Karen Blixen har fundet sin instruktør

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen