"Sygeplejeskolen" - ny dansk historisk dramaserie på vej fra TV2 Charlie

Efter den store succes med "Mercur" – der nu også kan ses på hovedkanalen TV 2 – vender TV 2 Charlie tilbage med ny dramaserie, der foregår i '50'erne.

TV 2 Charlie og SF Studios har netop taget hul på optagelserne til den nye danske tv-serie "Sygeplejeskolen". Serien fortæller historien om de to sygeplejestuderende Erik (Morten Hee Andersen, kendt som August i "Herrens veje") og Anna (Molly Blixt Egelind fra "Den skaldede frisør") og deres medstuderende. De bliver som de første optaget på sygeplejerskeuddannelsen på et hold med både mænd og kvinder, da Danmark efter 2. verdenskrig mangler sygeplejersker, og man derfor på forsøgsbasis beslutter også at optage mænd.

På hospitalet og sygeplejeskolen venter der de studerende en helt ny tilværelse med både udfordrende undervisning, skræmmende eksamener, stive regler og forældede konventioner, som for alvor sætter de unge på prøve, mens de samtidig skal balancere med liv og død, venskab og kærlighed. Derudover står de over for hospitalets autoritære overlæge, Bent (Jens Jørn Spottag), og den dominerende afdelingssygeplejerske, Ruth (Anette Støvelbæk).

"Ved at tage afsæt i historien om uddannelsen af de første mandlige sygeplejersker behandler vi det stadigt aktuelle tema om mangel på varme hænder. Det giver serien en nutidig berettigelse og aktuel dybde," fortæller producer Senia Dremstrup i en pressemeddelelse.

Den nye dramaserie, der bliver på seks afsnit á 40 minutter, forventes at få premiere på TV 2 Charlie til efteråret.

Kommentarer

"Sygeplejeskolen" - ny dansk historisk dramaserie på vej fra TV2 Charlie

 • ★★★★0

  Så tæt på hinanden sidder P og G altså heller ikke :)

  Elwood18-05-18 13:16

 • 1

  Så tæt på hinanden sidder P og G altså heller ikke :)

  Rettet. :-)

  Laser18-05-18 13:23

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen