TV2 i serie-kommunikationsbrøler

Landsdækkende medie forsøgte at styre anmelderne op til lanceringen af serien "Kriger".

I næste uge får TV2's store satsning premiere, når første afsnit af "Kriger" rammer de danske stuer landet over. Som traditionen på det nærmeste foreskriver, har kulturmedier landet over – heriblandt Moovy – i ugerne op til fået mulighed for at se og anmelde Christopher Boes nye serie. Dette til stor forvirring, da en pressemeddelse forleden dikterede at:

"mht. anmeldelser skal jeg lige sige, at vi har klausuleret alle anmeldelser til efter premieren (med mindre de sniger sig op på 4 stjerner eller mere, så må I gerne bringe på forkant)."

Altså en uhørt involvering, der langt fra er normal praksis mellem kritiske journalister og kulturprodukter.  

Kommunikationsbrøler 

Ifølge TV2's PR-chef, Katarina Brøchner, er der tale om en fejl. Det fortalte hun til Berlingske Tidende tidligere i dag.

"Jeg er ved at undersøge det nu, men alt tyder på, at det er en misforståelse, der er opstået i samtalerne med producenten Miso Film om lanceringen af serien. Men det er absolut ikke i tråd med den praksis, vi normalt har eller på nogen måde ønsker i fremtiden."

Fredag eftermiddagen udsendte Brøchner en ny pressemeddelse, hvor hun undskyldte over kommunikationsbrøleren. 

"På 'Kriger' havde vi et ønske om at åbne op for anmeldelser forud for premieren, men noget er desværre gået galt i bestræbelserne på at gøre det på en ny måde. I er selvfølgelig velkomne til at publicere jeres anmeldelse når som helst, uanset hvor mange stjerner, hjerter eller lignende den måtte have. Jeg beklager!"

Hvorvidt den besynderlige kommunikation var en misforståelse eller en ikke så gennemtænkt strategi, kan der gisnes om. 

Miniserien "Kriger" vises mandag 8. oktober kl. 20.00 på TV2. Rollelisten tæller blandt andet Dar Salim, Danica Curcic og Lars Ranthe. Moovy anmelder serien før premieren.

Kommentarer

TV2 i serie-kommunikationsbrøler

 • ★★★★0

  Tjaa det er en yndet taktik i spilbranchen ved jeg, så det sku ikke overraske mig at Tv-2 havde forsøgt sig med det også, det kan self. også være en fejl som de selv siger.

  Men taktikken er ikke ukendt med at farvoriser anmeldelser der er meget positive.

  Elwood 6-10-18 00:23

 • ★★★★★0

  Ret uheldigt kommunikeret. Når man egentlig ikke vil have anmeldelser, men bare reklamer. 

  Lars! 6-10-18 16:28

 • ★★★0

  Jeg kan godt lide at de lader som om at det var en fejl.

  Essal 6-10-18 21:50

 • ★★★★0

  Ups, vores reelle hensigt blev afsløret.

  Kruse 6-10-18 21:55

 • 0

  Tjaa det er en yndet taktik i spilbranchen ved jeg

  Hvor ved du det fra? Jeg har været i spilbranchen i 7 år og har aldrig oplevet at en anmeldelse må blive lagt ud før tid, hvis den er positiv. Eller senere, hvis den er negativ for den sags skyld. :)

  LennartLC 7-10-18 00:20

 • ★★★★0

  Hvor ved du det fra? Jeg har været i spilbranchen i 7 år og har aldrig oplevet at en anmeldelse må blive lagt ud før tid, hvis den er positiv. Eller senere, hvis den er negativ for den sags skyld. :)

  Der er talrige eksempler på at diverse sites er blevet tilbudt at få en anmelder kode (ok så reele reviews er måske lidt forkert skrevet men betydningen er den samme) f.eks. før alle andre forudsat de frembringer et positivt review, eller afholder sig fra at påpege vise ting i deres review, Kotaku's Jason Schreier har været inde på emnet fra tid til anden Giantbomb havde også et tilfælde med noget ligende et par år tilbage husker jeg, hvor de også talte om det.

  Det er også derfor diverse Youtubers nogen gange udnyttes fordi de gerne vil ku "vise" sig lidt med at være på forkant med et review før andre, for dem er det at være først det som betyder mest for deres views, og så er der desværre nogen som ikke har skurpler med at bøje sig på den måde.

  Og nej det er self. ikke alle i spilbranchen der har gjort de her ting, men en del af de store udgiver har være "taget" i det fra tid til anden eller, hvordan man lige siger det.

  Jeff Gerstmann blev jo også fyret fra Gamespot under den gamle ledelse, efter han gav Kane and Lynch et bad review, det så ikke så godt ud for Gamespot med alt den banner reklame de havde fra Kane and lynch overalt på deres side back then.

  Elwood 7-10-18 01:54

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen