Tarantino bekræfter pension: 2 film tilbage

Quentin Tarantino har talt om at gå på pension fra filmproduktion i årevis, og han satte for et par år siden et officielt stempel på sit CV, da han fortalte, at han vil trække sig tilbage efter sin 10. film. Siden dengang har han dog holdt sig åben over for en tilbagevenden til filmmediet og sagt, at det ikke var skrevet i sten, men at det var planen.

Men nu har han bekræftet sin 10-films pensionsordning på en konference i San Diego – han har kun to film tilbage.

Med Tarantino handler det dog om at se det, før man tror det. Han har dedikeret hele sit liv til film, så det forekommer usandsynligt, at han ville være villig til at tilbringe resten af sit liv uden for det. Dog ser det lige nu ud til, at han holder sig til sin plan, men der går nok et stykket tid, før de disse to sidste film er fuldført.

Tarantino sagde bl.a. til publikum: "Den måde, jeg definerer succes, når jeg er færdig med min karriere, er, at jeg forhåbentlig betragtes som en af de største filmskabere, der nogensinde har levet. Og yderligere, en stor kunstner, ikke bare filmskaber."

Før han bevæger sig videre til sin næste film, kommer han til at arbejde på et projekt, han har undersøgt i årevis. Det bliver enten en bog, dokumentarfilm eller podcast, har han udtalt. Helt sikkert er det, at det vil dreje sig om året 1970 – et af de vigtigste år i filmhistorien.   

Kommentarer

Tarantino bekræfter pension: 2 film tilbage

 • ★★★★★0

  Han burde sætte sig ned og skrive en bog om hans favoritfilm, måske 100-200 af dem. Jeg har ikke været fan af hans film i årevis, men jeg er stor fan af hans filmsmag og kunne godt tænke mig at vide mere om den del.

  Bruno 4-11-16 18:19

 • ★★★0

  Må ærligt indrømme, at jeg heller ikke kan se noget beklageligt i den udmelding. Det skulle lige være, at han for min skyld godt kunne stoppe allerede nu.

  Dolphinfriendly 4-11-16 18:23

 • 0

  Stoppe allerede nu?? Det vil da gøre landskabet markant fattigere. Uanset hvad man mener om ham, så laver han film som ingen andre.

  "Inglourious Basterds" er relativt ny, og det er i mine øjne en af hans bedste film.

  Oberst Kurtz 4-11-16 19:07

 • ★★★★★★0

  Hvor længe han vil lave film og hvor mange må han naturligvis selv om. Jeg synes dog forsat han laver gode film og har et højt niveau. Hans sidste fandt jeg fremragende. Så det muligt han ikke længere laver film der når helt op ved siden af hans bedste. Der er gentagelser, selvskabte klicheer og andre svaghedstegn måske. Til gengæld synes dog heller ikke der findes mange liste A filmskabere der laver film i den form, tone og stil han gør. Så uanset ser jeg altid frem til hans næste!

  T. Nielsen 4-11-16 19:07

 • 1

  Jeg er glad for hans film og synes, det er ærgerligt, hvis han stopper efter de to næste.

  Den eneste, jeg ikke har været så begejstret for, er DeathProof.

  Inglourious Basterds var desuden temmelig overvurderet - jeg havde klart foretrukket, at der havde været fokus på Shosanna og dén histories tone, for jeg synes, disse afdæmpede, men stærke bidder repræsenterede noget af det bedste, jeg har set fra Tarantino overhovedet. Desværre blev den langt mere karikerede og sort-humoristiske Aldo Raine-historie brutalt klasket sammen med førnævnte og resulterede i en sammenlagt ujævn affære, som dog stadig var underholdende.

  Til gengæld var jeg voldsomt begejstret for Django Unchained, som efter min mening er mandens bedste film siden Pulp Fiction. Og The Hateful Eight, skønt ikke helt deroppe, nød jeg bestemt også. Så Tarantino kan absolut stadig! :)

  evermind 4-11-16 19:30

 • ★★★0

  Jeg er helt enig i at "Inglorious Basterds" er en (overraskende) god film - ellers skal vi i min optik tilbage til "Four Rooms", for at se Tarantinos mest interessante bidrag, der i bedste fald (bortset fra IB, altså) har været lidt over middel siden midt 90'erne.

  Dog synes jeg absolut, at han skal fortsætte. Som rådgiver, forfatter eller producent, til at udbrede ikke-amerikanske film og kultfilm, hvilket er dér at jeg ser mandens force. Om han fortsætter som instruktør er jeg dybest set ligeglad med, da jeg ikke ser ham som meget andet end en dygtig kopist, der elsker gode film - og som gerne vil hylde dem gennem stiløvelser. Måske som en ny Kevin Smith, der kunne gøre sig godt via talk shows. ;) Jeg er sikker på at QT har RIGTIGT mange spændende historier oppe i ærmet, hvilket måske kunne være det mere interessant end flere film fra hans hånd. 
   

  Dolphinfriendly 4-11-16 19:56

 • ★★★★0

  Jeg har været vild med Tarantino, siden Benway (altid på forkant med den gode smag) introducerede mig for "Reservoir Dogs" i 1993 eller 1994.

  Jeg forstår ikke, hvorfor folk altid er efter "Death Proof". Jeg synes, det er en af hans bedste, med en forrygende Kurt Russell som skurk.

  Jeg kan ikke huske, om vi før har haft en "Tarantino-tråd", men jeg lander på:

  Reservoir Dogs 9/10

  Pulp Fiction 8/10

  Jackie Brown 7/10

  Kill Bill: Vol. 1 8/10

  Kill Bill: Vol. 2 8/10

  Death Proof 8/10

  Inglourious Basterds 8/10

  Django Unchained 7/10

  Jeg gemmer "The Hateful Eight" til en rainy day, men jeg har fået den anbefalet af folk, hvis filmsmag jeg normalt har stor respekt for...

  Rasmus Drews 4-11-16 20:00

 • ★★★★★0

  For mig er det kun hans første tre film, der stadig er interessante, altså Reservoir Dogs, Pulp Fiction og Jackie Brown. Sidstnævnte er efter min mening, hans bedste film, mens alt efter den har været hamrende uinteressant.

  Men respekt for hvad han forsøger at gøre med biograferne, altså eksempelvis 70mm. forestillinger af The Hateful Eight, selvom jeg synes at formatet er spildt på en film, som primært foregår i en hytte.

  Bruno 4-11-16 20:04

 • ★★★0

  Dén bliver jeg (naturligvis) nødt til at følge op på med:

  Reservoir Dogs 6/6

  Pulp Fiction 5/6

  Jackie Brown 3/6

  Kill Bill: Vol. 1 3/6

  Kill Bill: Vol. 2 3/6

  Death Proof 1/6

  Inglourious Basterds 6/6

  Django Unchained 3/6

  The Hateful Eight 3/6 (på grænsen af 2/6)

  Dolphinfriendly 4-11-16 20:05

 • ★★★0

  Men respekt for hvad han forsøger at gøre med biograferne, altså eksempelvis 70mm. forestillinger af The Hateful Eight, selvom jeg synes at formatet er spildt på en film, som primært foregår i en hytte.

  Meget enig!

  Dolphinfriendly 4-11-16 20:06

 • ★★★★0

  Jeg er kørt lidt træt i Tarantino også, men af en eller anden årsag forsvinder trætheden, når han har lavet en ny film. Pludselig vækkes håbet i mig igen, selvom jeg føler han har været ret svingende i kvalitet næsten fra starten af. Dog skinner hans kærlighed til film igennem hans egne, og det gør det jo altid lidt ekstra nørdet, at se om man kan spotte referencerne hver gang. Så på sin vis er jeg stadig underholdt af hans film - selv de dårligere af slagsen. Ved ikke om jeg tror på hans udmelding om pension, for det lader til, at han elsker, hvad han laver. Hvis jeg skulle give hans film karakterer, ville de nok se nogenlunde således ud:

  Reservoir Dogs - 8/10

  Pulp Fiction - 9/10

  Jackie Brown - 4/10

  Kill Bill Vol. 1 - 7/10

  Kill Bill Vol. 2 - 5/10

  Death Proof - 3/10

  Inglourious Basterds - 8/10

  Django Unchained - 6/10

  The Hateful Eight - 5/10

  David Lund 4-11-16 20:48

 • 0

  Jeg ser også frem til, hvad han kaster sig over, når han trækker instruktør-stikket. Men hvis vi tager hans seneste tre film, så har de alle scener, som de fleste instruktører ville give deres højre arm for at kunne lave. Manden er ikke i nærheden af at være pensionsmoden. Men respekt for hans selvrespekt.

  Oberst Kurtz 4-11-16 20:58

 • 0

  Jeg må virkelig erklære mig fan, og han er i Top 5 over mine fav instruktører. På nær scenen i Django, hvor han selv er med, den har jeg det virkelig svært med :-(

  Reservoir Dogs - 10/10

  Pulp Fiction - 10/10

  Jackie Brown - 8/10

  Kill Bill Vol. 1 - 8/10

  Kill Bill Vol. 2 - 8/10

  Death Proof - 7/10

  Inglourious Basterds - 9/10

  Django Unchained - 8/10

  The Hateful Eight - Gemmer jeg til den rette aften :-)

  MadMartigan 4-11-16 21:13

 • ★★★★0

  Jeg har det på samme måde med M. Night Shyamalan. Det kan godt være, at hans seneste film er so-so, men han kan noget med stemning og timing, der gør, at han kan skrue helt særlige scener sammen. Det samme med Tarantino.

  Rasmus Drews 4-11-16 21:13

 • ★★★★1

  Jeg har heller ikke været så begejstret for QT's sidste 4 film. The Hateful Eight og Django Unchained virker meget selvfede og rodede, Death Proof er kedelig og Inglorious Basterds kræver måske et gensyn, men kunne ikke foredrage slutningen.

  Så hans første 4 film - thumbs up - og hans sidste 4 film - thumbs down.

  9/10

  • Pulp Fiction
  • Kill Bill 1 & 2
  • Reservoir Dogs

  8/10

  • Jackie Brown

  5/10

  • Inglorious Basterds

  4/10

  • The Hateful Eight
  • Django Unchained

  3/10

  • Death Proof

  Guldager 5-11-16 08:56

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen