Tarantino udpeger sidste årtis allerbedste film

David Finchers "The Social Network" knuser ifølge QT alle konkurrenterne.

Der er ingen tvivl om, at Quentin Tarantino er begejstret for sin kollega David Fincher. Tidligere er "Fight Club" landet på Tarantinos toplister over bedste film mellem 1992 og 2009, mens "The Social Network" nu er strøget direkte på førstepladsen over sidste årtis bedste film.

"Det er hands down den bedste film," fortæller Tarantino til franske Premiere. "Den er nummer 1, fordi den er bedst, derfor! Den knuser alle konkurrenterne."

Især roses manuskriptforfatteren Aaron Sorkin for dialogarbejdet på filmen. Finchers film fra 2010, der handler om magtspillet bag Facebooks grundlæggelse og havde Jesse Eisenberg i hovedrollen som Mark Zuckerberg, blev nomineret til otte Oscars og vandt tre.

Se også: Bedste Quentin Tarantino-film?

Tidligere blev Christopher Nolans "Dunkirk" valgt til at være nr. 2 på Tarantinos bedste film fra sidste årti, mens alligator-thrilleren "Crawl" blev udnævnt til at være sidste års bedste film.

I sidste uge gjorde Quentin Tarantino sig indirekte bemærket herhjemme, da dokumentarfilmen "QT8: The First Eight" var med til at genåbne de danske biografer efter corona-nedlukningen.

Kommentarer

Tarantino udpeger sidste årtis allerbedste film

 • ★★★★0

  Mange gange tror jeg de ser noget andet i film, end fans. Ikke at The Social Network ikke kunne være nummer 1. Alt er jo om smag. Men Crawl som bedste film sidste år er lidt svær at sluge. Men jeg nyder QT laver de her lister, det gør ham sgu lidt sjovere at følge med. 

  Babo 1-06-20 10:44

 • ★★★★★★1

  Jeg tror at QT dybest set stadig bare er en filmfan, som tilfældigvis har fået muligheden for også at lave film. Selvfølgelig har hans erfaring med filmskabning ændret hans perspektiv med tiden, men hvis man ser på den slags film, som han voksede op med, er det ikke så underligt at en film som Crawl er hans favorit.

  Zero Cool 1-06-20 11:11

 • ★★★★0

  Jeg nød også Crawl. Men ved også QT elsker monsterfilm. Blandt hans favoritter tæller The Host. Men netop den synes jeg er et par ligaer over Crawl. På den anden side ved jeg ikke hvor meget film han ser. Det er ikke mange udtalte han på et tidspunkt for nylig. 

  Babo 1-06-20 11:39

 • ★★★★★★0

  Det er mit indtryk, at han ser åndsvagt mange film, når han ikke er i gang med at lave en selv. For nogle år siden, købte han indholdet af en videobiks, eller en kæde, hvilket var tusindvis af videobånd og dvd'er. I betragtning af hvor glad han er for film på film, ville det ikke overraske mig, at han også samler på 35mm. og 16mm., og har udstyret til at se begge slags.

  Zero Cool 1-06-20 11:44

 • ★★★★★0

  Pudsigt...hvis han synes at The Social Network er så amazing, hvorfor laver han mon så ikke selv film som den? Men jeg klager ikke. Jeg er glad for at Tarantino er Tarantino. 

  Lars! 2-06-20 12:47

 • ★★★★0

  Det er faktisk ikke så underligt, at en instruktør laver helt anden type film, end det, han selv synes om. PTA kan godt lide Cabin Fever. :)

  Babo 2-06-20 14:15

 • ★★★★★★0

  Jeg tror også at det kan hænge sammen med, om en given instruktør føler at vedkommende har noget at sige, når det kommer til andre genrer end de normalt bevæger sig i.

  Zero Cool 2-06-20 14:30

 • ★★★★0

  QT har udtalt at han elsker Exorcisten. Han ville ønske han kunne lave horror, men det kan han ikke (føler han selv). 

  Babo 2-06-20 14:40

 • ★★★★★0

  PTA kan godt lide Cabin Fever. :)

  Den er sgu også sjov!

  David Lund 2-06-20 14:46

 • ★★★★0

  Den er sgu også sjov!

  Husker den som forfærdelig, men en del år siden sidst jeg så den. 

  Babo 2-06-20 14:47

 • ★★★★★0

  Husker den som forfærdelig, men en del år siden sidst jeg så den. 

  Jeg har altid følt, at Eli Roth var en ret overset komedieinstruktør med hans første par film. Hvis man anser Cabin Fever og Hostel-filmene som gys er de ret rædderlige, men prøver man at se dem som komedier, synes jeg sgu de er ret effektive. De får i hvert fald mine lattermuskler i gang =)

  David Lund 2-06-20 14:55

 • ★★★★2

  QT har udtalt at han elsker Exorcisten.

  Det tæller jo ikke, for det gør alle da ;) 

  Åkepool 2-06-20 15:42

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen