Terry Gilliam under pres – nu laver Disney også Don Quixote

Terry Gilliam har på trods af moderne klassikere som "Brazil" og "Twelve Monkeys" ikke i sinde at stoppe med at instruere, indtil hans version af Miguel de Cervantes pikareske fortælling om Don Quixote eksisterer. Man skal blot se bag om-dokumentaren "Lost in La Mancha" fra 2002 for at forstå det, som Monty Python-skaberen har gået igennem indtil nu.

Efter at have genstartet sit projekt kan Gilliam nu ovenikøbet se frem til at blive overhalet på målstregen. Disney har nemlig i sinde at komme med deres bud på den spanske drømmer fra 1600-tallet, der bl.a. er kendt for at nedkæmpe vindmøller, som var de giganter.

Tonen hos Disney vil være i stil med "Pirates of the Caribbean"-franchisen, dvs. man vil blande skæv slap stick-humor med energisk eventyr. Her kan man ikke lade være med at tænke på, at det var selveste Jack Sparrow, i daglig tale Johnny Depp, der oprindeligt skulle have fungeret som hovedrolle i Terry Gilliams førnævnte kuldsejlede udgave.

Det er duoen Gordon Gray og Billy Ray, der i rollen som producerer vil søsætte projektet, hvor sidstnævnte også tager sig af manuskriptet. Her har Ray tidligere udmærket sig med "Captain Phillips" og den første film i "The Hunger Games"-sagaen.

I forhold til Terry Gilliams hjertebarn er der sket det sædvanlige – de planlagte optagelser i starten af oktober blev udsat. Denne gang var det på grund af en portugisisk producer, som ikke kunne holde, hvad han lovede.

Måske presset fra Disney kan hjælpe den Don Quoxote-beslægtede drømmer Terry Gilliam til endelig at få sin vision ud til os andre.

Kommentarer

Terry Gilliam under pres – nu laver Disney også Don Quixote

 • ★★★★0

  Min seneste tur til London der sad jeg i flyet og læste et eller andet filmmagasin, der netop så på hele historien omkring den her film, og problemerne og ja det er ikke så lidt, havde ikke lige set dokumentaren, men magasinet skrev sikkert om de samme ting.

  Elwood14-10-16 11:03

 • ★★★0

  Du bør se "Lost in La Mancha". Virkeligt en skør - og sørgelig - beretning om en meget lovende film, som desværre ikke blev til noget (i første omgang). 

  Dolphinfriendly16-10-16 00:16

 • ★★★★0

  Må få det gjort en af dagene :)

  Fordi ja da jeg læste artiklen så fik jeg også lidt ondt af ham og alle de ting som har arbejdet ham i mod.

  Elwood16-10-16 00:52

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen