Terry Gilliams "Don Quixote" er i kassen efter 17 år!

Instruktør Terry Gilliam har i efterhånden mange år forsøgt at få stablet en filmatisering af "Don Quixote" på benene, og nu skulle det være lykkedes. Gilliam skriver på sin Facebook-profil, at han efter 17 år har afsluttet optagelserne til "The Man Who Killed Don Quixote" og udtrykker samtidig en tak til hele sit hold og alle, der har troet på projektet gennem årene.

"The Man Who Killed Don Quixote" er inspireret af Miguel de Cervantes' klassiske roman "Don Quixote", og "Brazil"-instruktøren har undervejs haft sit hyr med uheld og uforudsete problemer, der har spændt ben for produktionen.

Filmen begyndte faktisk optagelser i sin daværende form i 1998 med Jean Rochefort (som Quixote) og Johnny Depp i hovedrollerne, men måtte lukke ned, da Rochefort blev ramt af en dobbelt diskusprolaps, og filmsettet blev oversvømmet efter heftig regn. Hændelserne dannede rammen for dokumentarfilmen "Lost in La Mancha".

Siden prøvede Gilliam at få projektet på skinner igen med forskellige skuespillere tilknyttet henover årene som Don Quixote, bla. Gérard Depardieu, Robert Duvall og den nu afdøde John Hurt.

Michael Palin – Gilliams makker fra "Monty Python" – var bekræftet til at spille rollen, men endnu en udskiftning førte til, at det nu er Jonathan Pryce fra bla. "Game of Thrones" og Gilliams egen "Brazil", der vil kunne ses i filmen som Don Quixote. Adam Driver spiller overfor Pryce i rollen, der i første ombæring var tiltænkt Depp.

Udover Pryce og Driver vil også Olga Kurylenko ("Quantum of Solace") og Stellan Skarsgård ("The Avengers") være at finde i den færdige film.

Kommentarer

Terry Gilliams "Don Quixote" er i kassen efter 17 år!

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen