"The Dark Knight"-skuespiller: Michael Keaton var den bedste Batman

Måske gik Christian Bales julekort tabt i posten?

For selvom Eric Roberts spillede over for Bale i Christopher Nolans "The Dark Knight", hvori Roberts spillede den gemene gangsterboss Sal Maroni, så blev han åbenbart ikke blæst omkuld af waliserens arbejde foran kameraet.

For da Roberts blev spurgt ind til hans favorit-Batman, svarede han øjeblikkeligt og med stor entusiasme:

"Michael Keaton. Helt klart Michael Keaton. Jeg elskede Michael Keatons præstation i [Batman]. Jeg troede på ham! Han var Batman!"

Roberts' hustru, Eliza, indskød hurtigt: "Undskyld, Christian!"

Se også: Afstemning: Bedste Batman?

Keaton spillede nattens ridder i Tim Burtons "Batman" og "Batman Returns" fra hhv. 1989 og 1992. Christian Bale spillede rollen i Nolans Batman-trilogi, og Robert Pattinson kan snart opleves i rollen i Matt Reeves' "The Batman", som udkommer i juni 2021.

Men hvad tænker I? Er Keaton den bedste Batman? Er Bale? Eller måske endda en helt anden skuespiller?

Kommentarer

"The Dark Knight"-skuespiller: Michael Keaton var den bedste Batman

 • 0

  Keaton var en genial Batman, men en lidt kikset og kluntet Wayne. Bale var derimod en betydelig bedre Wayne og an ganske hæderlig Batman. Affleck var en rigtig god lidt ældre og mere bitter Wayne. Og også en rigtig fed Batman der virkede meget mere slagkraftig end de andre. Desværre blev han ødelagt af manus, ved at blive gjort til koldblodig morder. Men det er ikke Afflecks skyld.
  Så vil mene Affleck er den bedste all round. Glæder mig til at se hvad Pattinson har at byde på. Bliver sjovt at se en ung Batman igen. Bale var dog lige lidt yngre da han spillede Batman første gang.

  Nagash29-12-19 21:08

 • ★★2

  Keaton var en genial Batman, men en lidt kikset og kluntet Wayne.

  Hvis man skal tage debatten om at det er to forskellige roller, så har jeg det lige omvendt. Keaton var fantastisk som Bruce Wayne. Jeg kunne godt lide den måde Wayne bliv portrætteret som værende en smule crazy på i de to Burton film.

  Synes egentlig også at han gjorde det fint som Batman i øvrigt. Men jeg har altid været glad for Keatons portrættering af Bruce Wayne. Man skal sgu være en smule crazy for at klæde sig ud som en flagermus og tæske kriminelle i ly af natten.

  Essal29-12-19 21:19

 • ★★★★0

  Christian Bale var god i Batman Begins. I The Dark Knight var han uinteressant, hvilket ikke er så underligt, når filmen jo egentlig ejes af Harvey Dent og Jokeren. Fokuset var tilbage på ham i The Dark Knight Rises, men som resten af filmen følte jeg, at han faldt helt igennem. Michael Keaton har fordelen af at være den første mandlige skuespiller, som viste os en overvejende seriøs og sej Batman - tag med at sammenligningsgrundlaget var Adam West. 

  Lars!29-12-19 21:21

 • ★★★★★★0

  Da det blev annonceret tilbage i 1989 at Keaton skulle spille nattens ridder, var jeg ærlig talt skuffet. På det tidspunkt havde jeg samlet på alt der havde med Batman at gøre (hæfter, albums) i over 15 år.

  Bruce Wayne blev altid visualiseret som højere end gennemsnittet, og med kraftigt mørkt hår. Hvilket ikke passede på Michael Keaton - 1 meter og 75 cm og allerede dengang med sparsom hårpragt.

  Så det at jeg kom til at holde meget af filmen, skyldes mere Burton, Nicholson - og masser af gadgets, ikke mindst Batmobilen (og i den grad Prince's fantastiske musik).

  Keaton gjorde dog et rimeligt job, med en skæv og lettere vanvittig tilgang til rollen - men for mig lignede Bale mere den oprindelige figur, også som Bruce Wayne.

  Wayne30-12-19 06:15

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen