"The Disaster Artist" får omsider en premieredato

Tilbage i marts var der verdenspremiere på det autentiske komediedrama "The Disaster Artist" på den amerikanske filmfestival South by Southwest.

Filmen fik et stående bifald, og adskillige prominente kritikere skrev sågar efterfølgende, at filmen har gode chancer til næste års Oscar-uddeling.

Derfor kommer det ikke som den store overraskelse, at "The Disaster Artist" udkommer i de amerikanske biografer 1. december.

Filmselskaberne udgiver nemlig ofte de store Oscar-kandidater lige før nytår for at sikre, at de står tydeligt i erindringen hos det amerikanske filmakademis medlemmer, når de nominerede præstationer og produktioner udvælges i starten af kalenderåret.

What a story, Mark!

Til gengæld er det noget overraskende, at en film, der handler om skabelsen af den måske værste film nogensinde, måske kan gå hen og vinde prisen for Bedste film under Oscar-showet.

"The Disaster Artist" beretter om skabelsen af Tommy Wiseaus notoriske makværk "The Room", som er blevet kaldt "'Citizen Kane' inden for dårlige film".

Skuespilleren Greg Sestero, der spillede en af filmens hovedroller, skrev den kritikerroste bog om filmens tilblivelse, som "The Disaster Artist" er baseret på.

James Franco har hovedrollen som Wiseau, og han har også instrueret filmen – lidt ligesom Wiseau både instruerede og spillede hovedrollen i "The Room". Manuskriptet til "The Disaster Artist" er forfattet af makkerparret Scott Neustadter og Michael H. Weber ("500 Days of Summer").

Francos lillebror, Dave, spiller Sestero, og foran kameraet finder vi også stjerner som Seth Rogen, Sharon Stone, Bryan Cranston, Melanie Griffith, Zac Efron, Josh Hutcherson, Jacki Weaver samt filminstruktørerne Judd Apatow og J.J. Abrams.

Wiseau har også en cameo i "The Disaster Artist", som endnu ikke har fået fastlagt en dansk premieredato.

Du kan se eller gense Moovy TV's videointerview med Greg "Mark" Sestero herunder:

Kommentarer

"The Disaster Artist" får omsider en premieredato

 • ★★★★★★1

  Jaaaaah! Jeg glæder mig og forudbestilte Room full of Spoons for et par uger siden. :D

  Zero Cool17-05-17 09:12

 • ★★★★0

  Det blir så godt :)

  Elwood17-05-17 09:17

 • 0

  Jeg forstår ikke folk der kalder The Room for verdens dårligste film. De har tydeligvis ikke set Transformers 2 :/

  Nagash17-05-17 12:36

 • ★★★★★★0

  Jeg har set Transformers 2 og vil stadig påstå, at The Room er mere underholdende, men at selve kvaliteten af filmen, altså alt fra manuskript til skuespil og greenscreen-effekter er så vanvittigt meget værre.

  Zero Cool17-05-17 13:00

 • ★★★★0

  Scenerne på hustaget er især hel fantastisk skybox'es :)

  Elwood17-05-17 13:22

 • 0

  #Bruno - Enig. På den filmtekniske side vinder Transformers 2 selvfølgelig. Men i underholdningsværdi, så vinder The Room med flere længder.
  Jeg er ved at pisse i bukserne af grin, når jeg ser The Room. Den ene gang jeg så Transformers 2, var en af de eneste gange, jeg har haft lyst til at gå midt under filmen (i biografen). Havde det ikke været fordi jeg var håbløs forelsket i den trunte jeg havde med, så havde jeg bestemt også gjort det. Men man får jo ingen fisse, hvis man giver sig til at håne den film hun nøje har udvalgt, for at vi kunne se en film, der var for os begge :(
  Men det var sgu dårligt valg og trods jeg ofrede mig, så fik jeg ikke en skid. Dobbelt øv den aften :(

  Nagash17-05-17 18:20

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen