"The Girl in the Spider's Web" får prominent dansk skurk

Den nye film om superhackeren Lisbeth Salander rammer biograferne til næste år.

Forberedelserne er efterhånden nået til de sidste faser, inden optagelserne skydes i gang på den næste film om hackeren Lisbeth Salander, som vi før har set i den svenske "Millennium"-trilogi og David Finchers amerikanske "The Girl with the Dragon Tattoo". Den nye film er ligeledes en amerikansk produktion og har fået titlen "The Girl in the Spider's Web", og nu har man sikret sig en skurk til forestillingen.

Valget er faldet på danske Claes Bang, som om kort tid er aktuel i biograferne i Ruben Östlunds svenske "The Square", hvori danskeren spiller hovedrollen. Den roste film vandt tidligere på året Guldpalmen i Cannes, og Bang er også selv blevet nomineret til en European Film Award for Bedste mandlige hovedrolle for sin præstation i filmen.

Claes Bang er uddannet fra Statens Teaterskole i 1996 og er nok mest kendt herhjemme fra tv-serien "Anna Pihl". Derudover har han haft roller i bl.a. "Borgen" og "Broen" samt flere danske film, mens han desuden har optrådt i en lang række teaterstykker. De seneste år har skuespilleren også markeret sig i tyske og svenske tv-serier og film, hvoraf "The Square" altså er det seneste interessante projekt i rækken.

et spind af regeringsspioner og cyberkriminelle

"The Girl in the Spider's Web" følger den begavede hacker Lisbeth Salander gennem endnu et samarbejde med journalisten Mikael Blomkvist, hvor de afdækker et spind af regeringsspioner og cyberkriminelle. Claire Foy ("The Crown") spiller denne gang Salander, mens det endnu ikke vides, hvem der kommer til at påtage sig rollen som Mikael Blomkvist. Projektet har også sikret sig "Blade Runner 2049"-stjernen Sylvia Hoeks, som skal spille Lisbeth Salanders tvillingesøster Camilla.

Den uruguayanske instruktør Fede Alvarez ("Evil Dead", "Don't Breathe") står bag kameraet på "The Girl in the Spider's Web", der er en filmatisering af "Det der ikke slår os ihjel", som er den fjerde bog i "Millennium"-serien og samtidig den første, der er skrevet af David Lagercrantz fremfor afdøde Stieg Larsson. Filmens manuskript leveres af Steven Knight ("Allied"), og krimifilmen får dansk premiere 18. oktober næste år.

Claes Bang og "The Square" kan ses i de danske biografer fra 23. november.

Kommentarer

"The Girl in the Spider's Web" får prominent dansk skurk

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen