"The Godfather: Part III" skifter titel og udkommer i ny udgave

Den nye titel er hverken mundret eller spoilerfri...

Francis Ford Coppola har allerede ved flere lejligheder ændret ved sit mesterværk af en krigsfilm, "Apocalypse Now", og nu er den legendariske instruktør i færd med at pille ved "The Godfather: Part III" fra 1990, der i sin tid afsluttede den episke og succesrige "The Godfather"-trilogi.

Til december udkommer således en spritny og restaureret version af mafia-seriens tredje kapitel, der angiveligt er tættere på Coppolas og Mario Puzos oprindelige vision.

Den nye udgave vil byde på en anderledes start og slutning, omrokering af visse scener samt en ændring af musikken på nøje udvalgte steder i filmen. Værket skifter også titel til "Mario Puzo's The Godfather Coda: The Death of Michael Corleone".

Alt i alt vil forbedringerne ifølge Coppola gøre, at den nye version fremstår som en mere tilfredsstillende afslutning på hele "The Godfather"-trilogien, hvor især seriens første to film er så lovpriste og beundrede, at de for længst har opnået klassikerstatus.

al pacino i ikonisk rolle

Den originale "The Godfather: Part III" udkom 16 år efter den fantastiske "The Godfather: Part II", der i sin tid løb med Oscar-statuetten for Bedste Film.

I det tredje kapitel gentog Al Pacino sin ikoniske rolle som mafia-overhovedet Michael Corleone, der i sit livs efterår må se fortidens synder i øjnene. På rollelisten finder vi desuden Diane Keaton, Talia Shire, Andy Garcia samt ikke mindst Francis Ford Coppolas egen datter, Sofia Coppola, som ikke just høstede mange hædersbevisninger for sit portræt af Mary Corleone i en film, der ifølge kritikerne ikke formåede at hæve sig til forløbernes fortræffelige niveau.

"Mario Puzo's The Godfather Coda: The Death of Michael Corleone" får biografpremiere i december, og den dukker forhåbentlig også op i de danske biografer.

Kommentarer

"The Godfather: Part III" skifter titel og udkommer i ny udgave

  • ★★★★1

    Mnjah, har det "desværre" ganske glimragende med den tidligere, restaurerede OLDgamle DVD udgave af trilogien.

    ..og da det ér sjældent, part III kommer en tur i karrusellen så...   

    Men god fornøjelse.

    Gasivodo 4-09-20 16:57

  • ★★★★0

    Det skal da blive interessant at se, om det kan hæve filmen, som godt nok stikker ud i forhold til de første to. Jeg har givet den 5/10 og 9/10 til de andre.

    Men hvorfor i alverden ændre på titlen, når de to første bare hedder Del 1 og 2. Men de kommer måske også igennem møllen på et tidspunkt...

    chandler75 4-09-20 18:16

  • ★★0

    Det skal da blive interessant at se, om det kan hæve filmen, som godt nok stikker ud i forhold til de første to. Jeg har givet den 5/10 og 9/10 til de andre.

    Men hvorfor i alverden ændre på titlen, når de to første bare hedder Del 1 og 2. Men de kommer måske også igennem møllen på et tidspunkt...

    Har tænkt nøjagtig det samme angående titlerne, men måske del 1 og del 2 fremover kommer til at hedde hhv. “Mario Puzo’s The Godfather Coda: An offer you can’t refuse” og “Mario Puzo’s The Godfather Coda: The Rise of Vito Corleone”.

    Thomas Fenger 4-09-20 22:20

  • 0

    Se det ville sq være noget der ville få glæden til at lyse i mine øjne hvis den kom i biffen her hjemme. 

    Valgte de så lige over 3 weekender at vise alle 3 film så ville det jo lige være prikken over iet:)

    Men kommer bare 3. Kapitel i biffen her Thisted, så jeg hvert fald en af dem der har min røv i sædet :)

    De 2 første er blandt mine ynglings film over alle :) 

    Så at få muligheden for at se Coppolas egen version af den i biografen skal ikke misses :)

    Geekalot 5-09-20 09:00

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen